Соковитий червоний буряк є незмінним інгредієнтом у багатьох стравах. З такого овочу готують салати, перші страви, різноманітні закуски. Але дуже часто виникає проблема, що під час відварювання плід виходить водянистим, передають Патріоти України.
Все це через порушену технологію приготування. Редакція FoodOboz допоможе вам розібратись у причинах такого явища.
Як варити буряк: крок за кроком
1. Дуже важливо добре помити овоч – це можна зробити під звичайною проточною водою. Після цього шкірку знімати не потрібно.
2. Далі буряк потрібно покласти в каструлю.
3. Влити воду так, щоб плід добре нею покрився.
4. На цьому етапі можна додати трохи солі – смак овочу буде значно кращим.
5. Ємність з буряком поставити на середні вогонь.
6. Довести до кипіння.
7. Після цього потрібно зробити температуру мінімальною і зверху накрити кришку..
8. Таким чином потрібно варити буряк хвилин 40, але час залежить від розміру овочу.
9. Коли плід буде вже готовий – злити воду.
Чому буряк виходить водянистим
Все залежить від якості овочу, який ви обрали для відварювання. Буряк має бути невеликий, без пошкоджень і з гладкою шкіркою. Після того, як ви помили овоч, хвостики і корінці обрізати не потрібно. Якщо дотримуватись усіх запропонованих рекомендацій – буряк не буде водянистим.
Захворюваність на рак серед людей віком до 50 років стрімко зростає в усьому світі. Існує три фактори, які можуть суттєво підвищувати ризик розвитку онкології в молодому віці, передають Патріоти України з посиланням на сайт Cancer research UK. Аналіз ...
Смажена, запечена, відварена – курка смакує майже кожному. Проте, перш ніж відправити її до духовки чи на сковорідку, більшість із нас робить одну поширену помилку, яка, на перший погляд, здається логічною та навіть гігієнічною. Чи треба мити курку пер...