Соковитий червоний буряк є незмінним інгредієнтом у багатьох стравах. З такого овочу готують салати, перші страви, різноманітні закуски. Але дуже часто виникає проблема, що під час відварювання плід виходить водянистим, передають Патріоти України.
Все це через порушену технологію приготування. Редакція FoodOboz допоможе вам розібратись у причинах такого явища.
Як варити буряк: крок за кроком
1. Дуже важливо добре помити овоч – це можна зробити під звичайною проточною водою. Після цього шкірку знімати не потрібно.
2. Далі буряк потрібно покласти в каструлю.
3. Влити воду так, щоб плід добре нею покрився.
4. На цьому етапі можна додати трохи солі – смак овочу буде значно кращим.
5. Ємність з буряком поставити на середні вогонь.
6. Довести до кипіння.
7. Після цього потрібно зробити температуру мінімальною і зверху накрити кришку..
8. Таким чином потрібно варити буряк хвилин 40, але час залежить від розміру овочу.
9. Коли плід буде вже готовий – злити воду.
Чому буряк виходить водянистим
Все залежить від якості овочу, який ви обрали для відварювання. Буряк має бути невеликий, без пошкоджень і з гладкою шкіркою. Після того, як ви помили овоч, хвостики і корінці обрізати не потрібно. Якщо дотримуватись усіх запропонованих рекомендацій – буряк не буде водянистим.
Смартфони часто звинувачують у тому, що вони заважають зосередитися, проте нове дослідження, опубліковане у Frontiers in Computer Science, доводить, що люди відвертають увагу незалежно від наявності телефону поруч, передають Патріоти України. Експериме...
У квітні очікується кілька днів з невеликими та помірними магнітними бурями. Однак сильних цього місяця не передбачається. Про це йдеться у 27-денному прогнозі космічної погоди від Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA)...