Це така смакота! Картопляне пюре, м'ясо та гриби в одній страві - як приготувати елементарну запіканку для обіду

Щоб зекономити час на приготуванні обіду - ідеальним варіантом буде зробити запіканку. У ній можна поєднати і гарнір, і м'ясо, а не робити всі ці страви окремо. Виходить досить ситно і точно вистачить на всю родину, передають Патріоти України.

Ідея приготування ситної запіканки з куркою, картоплею та грибами опублікована на кулінарній сторінціreceptuk.ua в Instagram. Обов'язково додайте багато сиру – так буде смачніше.

Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт
  • масло, сметана, сіль для пюре
  • куряче філе 1 шт
  • гриби шампіньйони – 250 г
  • цибуля – 1 шт
  • вершки 20% – 100 мл
  • твердий сир – 200 г
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Для пюре відварити картоплю в підсоленій воді, злити воду, додати вершкове масло, сметану.

2. Тим часом обсмажити гриби з цибулею.

3. Посолити та поперчити за смаком.

4. Курку нарізати кубиками та посмажити до готовності.

5. Додати вершки, гриби.

6. Протушкувати разом усе ще 2-3 хвилини.

7. У форму викласти шарами пюре, курку, сир і так до кінця.

8. Запікати 15-20 хвилин за температури 180 градусів.

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...