Це така смакота! Картопляне пюре, м'ясо та гриби в одній страві - як приготувати елементарну запіканку для обіду

Щоб зекономити час на приготуванні обіду - ідеальним варіантом буде зробити запіканку. У ній можна поєднати і гарнір, і м'ясо, а не робити всі ці страви окремо. Виходить досить ситно і точно вистачить на всю родину, передають Патріоти України.

Ідея приготування ситної запіканки з куркою, картоплею та грибами опублікована на кулінарній сторінціreceptuk.ua в Instagram. Обов'язково додайте багато сиру – так буде смачніше.

Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт
  • масло, сметана, сіль для пюре
  • куряче філе 1 шт
  • гриби шампіньйони – 250 г
  • цибуля – 1 шт
  • вершки 20% – 100 мл
  • твердий сир – 200 г
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Для пюре відварити картоплю в підсоленій воді, злити воду, додати вершкове масло, сметану.

2. Тим часом обсмажити гриби з цибулею.

3. Посолити та поперчити за смаком.

4. Курку нарізати кубиками та посмажити до готовності.

5. Додати вершки, гриби.

6. Протушкувати разом усе ще 2-3 хвилини.

7. У форму викласти шарами пюре, курку, сир і так до кінця.

8. Запікати 15-20 хвилин за температури 180 градусів.

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...

Народні прикмети на 15 грудня. Що треба зробити на Стефанів день, а чого варто уникати, аби не втратити здоров'я

понеділок, 15 грудень 2025, 7:09

Православне свято 15 грудня за новим календарем (28 грудня за старим) - день пам'яті святителя Стефана, сповідника і архієпископа Сурозького, і Собор кримських святих. У народі - Стефанів день. За юліанським календарем - день пам'яті святого Авакума, о...