Заливний пиріг з грибами і сиром: Смачна випічка, яка точно припаде до смаку всім

Цей заливний пиріг приготує будь-яка господиня. Домашня випічка, з несолодкою начинкою, яка складається з смажених грибів, цибулі, зелені та сиру, може послужити відмінною закускою для застілля, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно - 200 г
  • вершкове масло - 150 г
  • крижана вода - 2-3 ст. ложки
  • сіль - за смаком

Для начинки:

  • печериці - 450 г
  • цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • вершкове масло - 50-80 г
  • перець чорний мелений - за смаком

Для заливки:

  • яйця - 2 шт.
  • сметана - 300 г
  • сир твердий - 250 г
  • зелень петрушки і кропу - за смаком
  • сіль - за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком
  • перець червоний мелений - за смаком
  • паприка - за смаком

Приготування:

Для приготування тіста потрібно охолоджене вершкове масло подрібнити, розтерти з борошном і сіллю до утворення крихти, додати крижану воду і швидко замісити тісто. Готове тісто скачати в кулю, обернути харчовою плівкою і помістити в холодильник на півгодини.

Гриби нарізати пластинками або кубиками, цибулю подрібнити. Для начинки нарізану цибулю обсмажити на вершковому маслі, додати нарізані печериці, сіль, перець, перемішати і обсмажити до м'якості.

Сир натерти на середній тертці. Зелень кропу і петрушки подрібнити.

Для заливки сметану збити з яйцями, додати тертий сир, рубану зелень, сіль, перець чорний, перець червоний, паприку і перемішати.

Готове тісто викласти у форму застелену пергаментом, змазаним олією, сформувати бортики.

Поверх тіста розподілити грибну начинку, додати заливку.

Випікати пиріг в духовці 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подачею трохи остудити і розрізати на порційні шматки.

Щоб не пошкодувати! Відмовтеся від цієї вечірньої звички, щоб не завдати шкоди кишківнику

вівторок, 29 квітень 2025, 23:10

Покращити стан кишківника можна дуже легко, якщо відмовитись від поширеної вечірньої звички. Мова йде про пізню вечерю, яка завдає чималого дискомфорту організму, передають Патріоти України з посиланням на The Mirror. Епідеміолог Тім Спектор закликав ...

Господиням на замітку! Що зробити, щоб духовка пропікала страви рівномірно

вівторок, 29 квітень 2025, 19:10

Зазвичай буває, що нижня частина випічки підгоряє, а верх не прогрівається належним чином, залишаючись блідим і негарним, що знижує апетитний вигляд страви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фахівці поділилися двома простими, але ефективн...