А ви це знали? Чому до котлет додають сухий білий хліб, а не свіжий

Існує кілька кулінарних хитрощів, які допомагають удосконалити будь-який перевірений часом рецепт, передають Патріоти України.

До таких відноситься додавання інгредієнтів в котлетний фарш. Відомо, що певною мірою смак майбутньої котлети залежить від того, який хліб додала у фарш господиня.

Подробиці

Професіонали стверджують, що у фарш для котлет підходить виключно сухий хліб. Це може підтвердити будь-який шеф-кухар із ресторану.

Фарш має властивість виділяти певну кількість соку. З цією метою в суміш додається виключно сухий хліб.

Сухарі вберуть надлишки вологи на стадії приготування продукту. Свіжий хліб із цим завданням не впорається.

Хліб не треба замочувати ні у воді, ні у молоці.

Молоко зробить фарш надмірно жорстким, та й з точки дієтології м’ясо та молоко несумісні один з одним.

Щоб зробити все правильно, сухий хліб потрібно натерти на тертку – виходить досить швидко і просто.

Також краще для цього вибрати бездрожжевий хліб.

Якщо все зробити правильно, то котлети вийдуть соковитими та смачними.

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...

Ви досі п'єте келих вина на вечерю? Ось до чого це веде - дослідження шокувало

п’ятниця, 8 серпень 2025, 11:07

За словами представників Всесвітнього фонду досліджень раку (WCRF), дослідження остаточно довели: вживання алкоголю прямо пов'язане з розвитком щонайменше семи видів раку, серед яких рак грудей, печінки, кишечника, голови, шиї та ротової порожнини, пер...