А ви це знали? Чому до котлет додають сухий білий хліб, а не свіжий

Існує кілька кулінарних хитрощів, які допомагають удосконалити будь-який перевірений часом рецепт, передають Патріоти України.

До таких відноситься додавання інгредієнтів в котлетний фарш. Відомо, що певною мірою смак майбутньої котлети залежить від того, який хліб додала у фарш господиня.

Подробиці

Професіонали стверджують, що у фарш для котлет підходить виключно сухий хліб. Це може підтвердити будь-який шеф-кухар із ресторану.

Фарш має властивість виділяти певну кількість соку. З цією метою в суміш додається виключно сухий хліб.

Сухарі вберуть надлишки вологи на стадії приготування продукту. Свіжий хліб із цим завданням не впорається.

Хліб не треба замочувати ні у воді, ні у молоці.

Молоко зробить фарш надмірно жорстким, та й з точки дієтології м’ясо та молоко несумісні один з одним.

Щоб зробити все правильно, сухий хліб потрібно натерти на тертку – виходить досить швидко і просто.

Також краще для цього вибрати бездрожжевий хліб.

Якщо все зробити правильно, то котлети вийдуть соковитими та смачними.

Творить дива! Вчені назвали горіх, здатний підтримати здоров'я серця

п’ятниця, 28 листопад 2025, 17:50

Горіх пекан визнано ключовим для підтримки здоров'я серця, передають Патріоти України з посиланням на Nutrients. Мета-аналіз 52 досліджень, проведений науковцями Іллінойського технологічного інституту та опублікований у журналі Nutrients, підтвердив, ...

Варто знати! ТОП-4 причини, чому гранат корисний для організму

п’ятниця, 28 листопад 2025, 17:44

Гранат - це солодко-кислий фрукт із товстою червоною шкіркою. Усередині містяться сотні соковитих насінин, які можна їсти окремо або додавати до страв, передають Патріоти України. Гранат цінують ще з давніх часів за його корисні властивості. Сучасні до...