А ви це знали? Чому досвідчені господині замочують картоплю перед смаженням

Не у кожної господині виходить ідеально приготувати смажену картоплю, передають Патріоти України.

Адже вона неодмінно повинна вийти з апетитною скоринкою.

Подробиці

Усередині ідеальна смажена картопля завжди залишається м’якою та ніжною.

Тому досвідчені кухарі завжди мають свої секрети, які допомагають їм приготувати смачну страву так, щоб перед нею ніхто не зміг встояти.

Навіщо замочувати картоплю перед смаженням?

Цей прийом допомагає позбавити коренеплід непотрібного крохмалю. Спочатку картоплю потрібно промити під струменем води та почистити.

Потім варто відправити овоч у миску та залити холодною водою.

Залиште картоплю у воді хоча б на годину перед приготуванням.

Після цього важливо добре обсушити коренеплід. У цьому допоможуть паперові рушники.

Також варто пам’ятати про те, що картоплю потрібно подрібнювати на шматки однакового розміру.

В іншому випадку страва просмажиться нерівномірно – частина картоплі буде готова, а решта залишиться сирою.

Смажити картоплю варто у достатній кількості рослинної олії, щоб страва не прилипала до сковороди під час приготування.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Що додати в каструлю, щоб помітно прискорити варіння картоплі

понеділок, 20 січень 2025, 15:08

Варена картопля – популярний гарнір. Це дуже смачна і ситна страва, яку можна вживати і з м’ясом, і з рибою. Однак проблема полягає в тому, що кулінару доводиться довго чекати, поки вона дійде до готовності, передають Патріоти України. Зазвичай варіння...

Як покращити смак кави: ТОП-5 хитрощів

понеділок, 20 січень 2025, 12:14

Для того щоб смак кави завжди міг приємно здивувати, важливо не тільки купувати якісний напій і дотримуватися технологій приготування, але й знати деякі хитрощі. Завдяки цій каві завжди зможе порадувати своїм оригінальним смаком, передають Патріоти Укр...