А ви це знали? Чому досвідчені господині замочують картоплю перед смаженням

Не у кожної господині виходить ідеально приготувати смажену картоплю, передають Патріоти України.

Адже вона неодмінно повинна вийти з апетитною скоринкою.

Подробиці

Усередині ідеальна смажена картопля завжди залишається м’якою та ніжною.

Тому досвідчені кухарі завжди мають свої секрети, які допомагають їм приготувати смачну страву так, щоб перед нею ніхто не зміг встояти.

Навіщо замочувати картоплю перед смаженням?

Цей прийом допомагає позбавити коренеплід непотрібного крохмалю. Спочатку картоплю потрібно промити під струменем води та почистити.

Потім варто відправити овоч у миску та залити холодною водою.

Залиште картоплю у воді хоча б на годину перед приготуванням.

Після цього важливо добре обсушити коренеплід. У цьому допоможуть паперові рушники.

Також варто пам’ятати про те, що картоплю потрібно подрібнювати на шматки однакового розміру.

В іншому випадку страва просмажиться нерівномірно – частина картоплі буде готова, а решта залишиться сирою.

Смажити картоплю варто у достатній кількості рослинної олії, щоб страва не прилипала до сковороди під час приготування.

Джерело: ПростоВей

Не робіть помилок! ТОП-9 спецій, які повністю зіпсують смачні котлети

четвер, 9 жовтень 2025, 19:05

Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...

"Паста Амосова не вилікує"? Кардіологиня сказала, що насправді підтримує здоров'я серця

четвер, 9 жовтень 2025, 18:37

Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...