А ви це знали? Чому досвідчені господині замочують картоплю перед смаженням

Не у кожної господині виходить ідеально приготувати смажену картоплю, передають Патріоти України.

Адже вона неодмінно повинна вийти з апетитною скоринкою.

Подробиці

Усередині ідеальна смажена картопля завжди залишається м’якою та ніжною.

Тому досвідчені кухарі завжди мають свої секрети, які допомагають їм приготувати смачну страву так, щоб перед нею ніхто не зміг встояти.

Навіщо замочувати картоплю перед смаженням?

Цей прийом допомагає позбавити коренеплід непотрібного крохмалю. Спочатку картоплю потрібно промити під струменем води та почистити.

Потім варто відправити овоч у миску та залити холодною водою.

Залиште картоплю у воді хоча б на годину перед приготуванням.

Після цього важливо добре обсушити коренеплід. У цьому допоможуть паперові рушники.

Також варто пам’ятати про те, що картоплю потрібно подрібнювати на шматки однакового розміру.

В іншому випадку страва просмажиться нерівномірно – частина картоплі буде готова, а решта залишиться сирою.

Смажити картоплю варто у достатній кількості рослинної олії, щоб страва не прилипала до сковороди під час приготування.

Джерело: ПростоВей

Наслідки можуть жахнути! Названо популярний продукт, який вбиває ваше здоров’я

субота, 6 вересень 2025, 18:15

Доданий цукор, що міститься у фастфуді та газованих напоях - це пряма загроза для здоров’я серця. Експерти попереджають, його споживання веде до стрибків тиску, що може закінчитися трагічними наслідками, включаючи інфаркт або передчасну смерть. Про це ...

Не відірватися! Як приготувати вдома кавовий сироп, щоб був смачніший за магазинний

субота, 6 вересень 2025, 12:30

Сироп, який ми додаємо у каву, можна досить просто і швидко приготувати вдома, щоб не витрачати на цього купу грошей у магазині чи кав’ярні, передають Патріоти України. До того ж смак цього сиропу буде не лише не гіршим, але і набагато кращим, адже ви ...