А ви це знали? Чому котлети не можна довго розігрівати в мікрохвильовій печі

Найчастіше котлети готуються із запасом, щоб наступного дня всій родині було що поїсти, передають Патріоти України.

Як правило, ми звикли використовувати мікрохвильову піч для цих цілей.

Подробиці

У такому разі довго котлети розігрівати не варто.

Чому варто скоротити час розігріву?

Якщо розігрівати котлети в мікрохвильовій печі більше 4 хвилин, вони можуть вийти пересушеними. Іноді страва через довгу обробку зовсім розвалюється.

Щоб уникнути цього, варто скоротити час приготування до 3 хвилин.

Однак найкраще для розігрівання використати сковорідку.

Якщо ви вирішите підігріти страву разом із соусом, то котлети стануть смачнішими, наче ви їх щойно приготували.

При розігріванні на сковороді без додавання соусу високий ризик того, що котлети просто розваляться.

Також варто розуміти, що через тривалий час дії високої температури котлети можуть вийти занадто жорсткими. Такою стравою вам навряд чи вдасться почастувати домашніх.

Джерело: ПростоВей

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

Господиням на замітку! Як правильно варити горох і що додати у воду, щоб він швидко розварився і був м'яким

неділя, 23 листопад 2025, 18:45

Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...