А ви це знали? Чому моркву та буряк варять без солі

Буряк та морква входять в перелік коренеплодів, які всі ми готуємо найчастіше. Салати, закуски з ними не тільки смачні, але й корисні. І від правильності приготування овочів залежить смак готових страв, передають Патріоти України.

Одне з актуальних кулінарних питань: а чи потрібно солити моркву та буряк в процесі варіння.

Сіль та коренеплоди

Досвідчені кулінари кажуть, що моркву та буряк краще варити без солі. Зверніть увагу, що мова зараз не йде про складні перші страви, засмажки і інші варіанти. А тільки про варіння коренеплодів для салатів.

На думку кулінарів сіль погіршує смак моркви ту буряка. До речі, до моркви рекомендується додати трохи цукру при варінні. Він, навпаки, покращує смак. Для повного приготування моркві потрібно варитися приблизно 30 хвилин, а буряк потребує трохи більше часу. Приблизно годину.

Варити буряк потрібно в шкірці. Після готовності потримайте коренеплід 10 хвилин в холодній воді. Тоді він ще легше буде чиститися.

Забудьте про них! Популярні напої, які таємно вбивають здоров’я ваших дітей

четвер, 28 серпень 2025, 13:05

Відомий нутріціолог Василь Лук’янов розповів, які напої не варто давати дітям, передають Патріоти України. За його словами, заборона базується не на міфах, а на реальних дослідженнях:. Лук’янов підкреслює: навіть популярні та звичні напої можуть завдат...

Подарує фігуру мрії! Чому скандинавська дієта підкорює світ

четвер, 28 серпень 2025, 11:28

Яких тільки дієт не існує! Атлантична, середземноморська, кавунова… Наразі модною стає скандинавська дієта, яка підкорює науку та… тарілки. Дослідження показують, що вона може допомогти вам схуднути, знизити рівень холестерину, кров'яний тиск і навіть ...