А ви це знали? Чому моркву та буряк варять без солі

Буряк та морква входять в перелік коренеплодів, які всі ми готуємо найчастіше. Салати, закуски з ними не тільки смачні, але й корисні. І від правильності приготування овочів залежить смак готових страв, передають Патріоти України.

Одне з актуальних кулінарних питань: а чи потрібно солити моркву та буряк в процесі варіння.

Сіль та коренеплоди

Досвідчені кулінари кажуть, що моркву та буряк краще варити без солі. Зверніть увагу, що мова зараз не йде про складні перші страви, засмажки і інші варіанти. А тільки про варіння коренеплодів для салатів.

На думку кулінарів сіль погіршує смак моркви ту буряка. До речі, до моркви рекомендується додати трохи цукру при варінні. Він, навпаки, покращує смак. Для повного приготування моркві потрібно варитися приблизно 30 хвилин, а буряк потребує трохи більше часу. Приблизно годину.

Варити буряк потрібно в шкірці. Після готовності потримайте коренеплід 10 хвилин в холодній воді. Тоді він ще легше буде чиститися.

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...