А ви це знали? Чому моркву та буряк варять без солі

Буряк та морква входять в перелік коренеплодів, які всі ми готуємо найчастіше. Салати, закуски з ними не тільки смачні, але й корисні. І від правильності приготування овочів залежить смак готових страв, передають Патріоти України.

Одне з актуальних кулінарних питань: а чи потрібно солити моркву та буряк в процесі варіння.

Сіль та коренеплоди

Досвідчені кулінари кажуть, що моркву та буряк краще варити без солі. Зверніть увагу, що мова зараз не йде про складні перші страви, засмажки і інші варіанти. А тільки про варіння коренеплодів для салатів.

На думку кулінарів сіль погіршує смак моркви ту буряка. До речі, до моркви рекомендується додати трохи цукру при варінні. Він, навпаки, покращує смак. Для повного приготування моркві потрібно варитися приблизно 30 хвилин, а буряк потребує трохи більше часу. Приблизно годину.

Варити буряк потрібно в шкірці. Після готовності потримайте коренеплід 10 хвилин в холодній воді. Тоді він ще легше буде чиститися.

ТОП-3 причини, чому кава може допомогти схуднути та як її правильно пити

вівторок, 7 жовтень 2025, 23:10

Кава не є чарівним засобом для схуднення, але наукові дослідження показують, що вона може стати корисним доповненням до вашого раціону. Експерти виділяють три основні механізми, завдяки яким кава може сприяти контролю ваги, передають Патріоти України. ...

Розставлено крапки над "і": Що кажуть вчені про користь кісткового бульйону для здоров'я

вівторок, 7 жовтень 2025, 17:50

Кістковий бульйон нині став популярним продуктом харчування. Часто його називають "рідким золотом", адже вважається, що такий бульйон є порятунком від застуди, може полегшити біль у суглобах, а також позитивно впливає на шкіру та травлення, передають П...