А ви це знали? Чому мудрі господині готують червоний борщ на старому салі

Мудрі господині вважають, що варити червоний борщ на свинині недостатньо. Щоб надати страві особливого смаку і колориту, вони запасаються старим салом.

Подробиці

Для приготування потрібно

  • свинина (шийка) – 1 кг;
  • буряк – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • капуста (білокачанна) – 1 шт.;
  • перець (болгарський червоний) – 1 шт.;
  • картопля (середня) – 4 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • томатне пюре – 100 гр;
  • часник – 3 зубчики;
  • кріп;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сало солоне (старе) 30 гр;
  • лавровий лист, цукор та сіль за смаком.

Як готувати

Варимо бульйон з 2 літрів води та попередньо промитого в холодній воді м’яса. Доводимо до кипіння та варимо 30-40 хвилин. Потім додаємо 2-3 лаврові листки і трохи солі. Тепер овочі. Моркву та буряк чистимо і нарізаємо дрібною соломкою. Картоплю ріжемо кубиками.

Дрібно шаткуємо капусту, болгарський перець і помідори нарізаємо тонкими скибочками. Готуємо засмажку. Спочатку викладаємо дрібно нарізану цибулю на сковороду і, довівши її до золотистого кольору, додаємо помідори.

Обсмажуємо та кладемо томатну пасту та за бажанням 2-3 столові ложки сметани. Перемішуємо і залишаємо томитися на плиті, постійно помішуючи. Сметана повинна випаруватись і засмажка стане червоною, після чого вимикаємо вогонь і відставляємо заготовку на сковороді.

М’ясо зрізаємо з кістки, кладемо в бульйон, додаємо картоплю, потім капусту та болгарський перець. Тепер подрібнюємо кріп, часник і старе сало, що стало твердим. Змішуємо інгредієнти, щоб вони просочилися ароматами та соком.

Додаємо в каструлю сіль, столову ложку цукру, перець, і якщо картопля зварилася, відправляємо засмажку. Секретну заправку зі старого сала відправляємо в борщ наприкінці, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин. Смачного!

Червона пляма на яйці: Чи можна її їсти і чи небезпечна вона для здоров’я

понеділок, 15 грудень 2025, 23:10

Іноді, розбиваючи яйце, можна помітити маленьку червону плямку, схожу на краплю крові. Багато людей відразу викидають таке яйце або видаляють пляму. Насправді, червона пляма - це невеликий згусток крові, що виникає через мікрокрововилив у репродуктивно...

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...