Мудрі господині вважають, що варити червоний борщ на свинині недостатньо. Щоб надати страві особливого смаку і колориту, вони запасаються старим салом.
Для приготування потрібно
Як готувати
Варимо бульйон з 2 літрів води та попередньо промитого в холодній воді м’яса. Доводимо до кипіння та варимо 30-40 хвилин. Потім додаємо 2-3 лаврові листки і трохи солі. Тепер овочі. Моркву та буряк чистимо і нарізаємо дрібною соломкою. Картоплю ріжемо кубиками.
Дрібно шаткуємо капусту, болгарський перець і помідори нарізаємо тонкими скибочками. Готуємо засмажку. Спочатку викладаємо дрібно нарізану цибулю на сковороду і, довівши її до золотистого кольору, додаємо помідори.
Обсмажуємо та кладемо томатну пасту та за бажанням 2-3 столові ложки сметани. Перемішуємо і залишаємо томитися на плиті, постійно помішуючи. Сметана повинна випаруватись і засмажка стане червоною, після чого вимикаємо вогонь і відставляємо заготовку на сковороді.
М’ясо зрізаємо з кістки, кладемо в бульйон, додаємо картоплю, потім капусту та болгарський перець. Тепер подрібнюємо кріп, часник і старе сало, що стало твердим. Змішуємо інгредієнти, щоб вони просочилися ароматами та соком.
Додаємо в каструлю сіль, столову ложку цукру, перець, і якщо картопля зварилася, відправляємо засмажку. Секретну заправку зі старого сала відправляємо в борщ наприкінці, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин. Смачного!
Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...
Щороку серцево-судинні захворювання забирають життя тисяч українців. І хоча генетика відіграє свою роль, спосіб життя та раціон - фактори, які ми можемо контролювати. Правильне харчування здатне знизити ризик хвороб серця без медикаментів. Особливо важ...