А ви це знали? Чому мудрі господині готують червоний борщ на старому салі

Мудрі господині вважають, що варити червоний борщ на свинині недостатньо. Щоб надати страві особливого смаку і колориту, вони запасаються старим салом.

Подробиці

Для приготування потрібно

  • свинина (шийка) – 1 кг;
  • буряк – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • капуста (білокачанна) – 1 шт.;
  • перець (болгарський червоний) – 1 шт.;
  • картопля (середня) – 4 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • томатне пюре – 100 гр;
  • часник – 3 зубчики;
  • кріп;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сало солоне (старе) 30 гр;
  • лавровий лист, цукор та сіль за смаком.

Як готувати

Варимо бульйон з 2 літрів води та попередньо промитого в холодній воді м’яса. Доводимо до кипіння та варимо 30-40 хвилин. Потім додаємо 2-3 лаврові листки і трохи солі. Тепер овочі. Моркву та буряк чистимо і нарізаємо дрібною соломкою. Картоплю ріжемо кубиками.

Дрібно шаткуємо капусту, болгарський перець і помідори нарізаємо тонкими скибочками. Готуємо засмажку. Спочатку викладаємо дрібно нарізану цибулю на сковороду і, довівши її до золотистого кольору, додаємо помідори.

Обсмажуємо та кладемо томатну пасту та за бажанням 2-3 столові ложки сметани. Перемішуємо і залишаємо томитися на плиті, постійно помішуючи. Сметана повинна випаруватись і засмажка стане червоною, після чого вимикаємо вогонь і відставляємо заготовку на сковороді.

М’ясо зрізаємо з кістки, кладемо в бульйон, додаємо картоплю, потім капусту та болгарський перець. Тепер подрібнюємо кріп, часник і старе сало, що стало твердим. Змішуємо інгредієнти, щоб вони просочилися ароматами та соком.

Додаємо в каструлю сіль, столову ложку цукру, перець, і якщо картопля зварилася, відправляємо засмажку. Секретну заправку зі старого сала відправляємо в борщ наприкінці, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин. Смачного!

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...

Бережіться! Вчені шокували заявою, як сіль впливає на мозок

неділя, 24 серпень 2025, 8:08

Вчені з’ясували, що надмірне споживання солі може підвищити артеріальний тиск та спричинити запалення мозку. Про це пише The Mirror, передають Патріоти України. Для дослідження, як сіль впливає на організм людей та тварин, вчені обрали щурів, оскільки ...