А ви це знали? Чому мудрі господині готують червоний борщ на старому салі

Мудрі господині вважають, що варити червоний борщ на свинині недостатньо. Щоб надати страві особливого смаку і колориту, вони запасаються старим салом.

Подробиці

Для приготування потрібно

  • свинина (шийка) – 1 кг;
  • буряк – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • капуста (білокачанна) – 1 шт.;
  • перець (болгарський червоний) – 1 шт.;
  • картопля (середня) – 4 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • томатне пюре – 100 гр;
  • часник – 3 зубчики;
  • кріп;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сало солоне (старе) 30 гр;
  • лавровий лист, цукор та сіль за смаком.

Як готувати

Варимо бульйон з 2 літрів води та попередньо промитого в холодній воді м’яса. Доводимо до кипіння та варимо 30-40 хвилин. Потім додаємо 2-3 лаврові листки і трохи солі. Тепер овочі. Моркву та буряк чистимо і нарізаємо дрібною соломкою. Картоплю ріжемо кубиками.

Дрібно шаткуємо капусту, болгарський перець і помідори нарізаємо тонкими скибочками. Готуємо засмажку. Спочатку викладаємо дрібно нарізану цибулю на сковороду і, довівши її до золотистого кольору, додаємо помідори.

Обсмажуємо та кладемо томатну пасту та за бажанням 2-3 столові ложки сметани. Перемішуємо і залишаємо томитися на плиті, постійно помішуючи. Сметана повинна випаруватись і засмажка стане червоною, після чого вимикаємо вогонь і відставляємо заготовку на сковороді.

М’ясо зрізаємо з кістки, кладемо в бульйон, додаємо картоплю, потім капусту та болгарський перець. Тепер подрібнюємо кріп, часник і старе сало, що стало твердим. Змішуємо інгредієнти, щоб вони просочилися ароматами та соком.

Додаємо в каструлю сіль, столову ложку цукру, перець, і якщо картопля зварилася, відправляємо засмажку. Секретну заправку зі старого сала відправляємо в борщ наприкінці, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин. Смачного!

Смакота! Як приготувати сирну запіканку без борошна

субота, 14 червень 2025, 23:10

Для її приготування навіть борошно не знадобиться, передають Патріоти України. Спочатку відокремте білки від жовтків і змішайте жовтки із сиром. Потім додайте йогурт, цукор та крохмаль. Перемішайте до однорідної маси. Збийте білки до щільної піни і змі...

Просто ідеальна! Як приготувати смачну та густу підливу для макаронів

субота, 14 червень 2025, 19:05

Якщо котлети вийшли недостатньо соковитими, то зневірятися рано. Виправити ситуацію допоможе підлива. Завдяки простому рецепту її можна приготувати за п’ять хвилин, навіть коли планів на неї не було. Підлива зробить смачнішою не лише котлети, а й тефте...