А ви це знали? Чому рибу треба готувати саме з лимоном

Запечена риба – це не лише дуже смачна, а ще й неймовірно корисна страва, яка ідеально підходить для прихильників здорового харчування, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Напевно, немає тих, хто не любить ніжну й соковиту запечену, смажену чи приготовану на грилі рибку. Вона надзвичайно ароматна й дуже корисна, до того ж, її легко готувати. Тому це почесна страва на столі практично кожного українця. А щоб покращити смак риби і повністю розкрити її насичений аромат, професійні кухарі рекомендують готувати її з лимоном. Розповідаємо, як правильно готувати рибу з додаванням лимону, щоб вийшов справжній кулінарний шедевр.

Як приготувати найсмачнішу запечену рибу: секрети професійних кухарів

  • Вибір продуктів. Все залежатиме від особистих уподобань. Можна брати як червону, так і білу рибу. Кухарі рекомендують надати перевагу морській рибі, вона має найбільше поживних речовин. Також для приготування знадобиться середній лимон, часник, оливкова олія холодного віджимання, морська сіль і пряні трави.
  • Спосіб приготування. Філе риби треба ретельно вимити, обсушити паперовим рушником і за потреби порізати. Наріжте пів лимона на тонкі скибочки, а друга половина залишиться для маринаду. Змішайте оливкову олію, сушені трави, подрібнений часник, сіль та сік лимона. Викладіть рибу на деко, застелене пергаментом, полийте маринадом і покладіть зверху скибочки лимона. Запікати страву необхідно 20 хвилин за температури 200 градусів. Найкраще готову рибу подавати з коричневим рисом чи запеченими овочами.

Така страва найкраще підходить для тих, хто дотримується дієти і правил здорового харчування. У запеченій рибі з лимоном зберігаються всі поживні речовини та якісний білок, тому її вважають найкориснішою для здоров’я. До того ж, лимон підсилює смак і повністю розкриває аромат риби, тому професійні кухарі рекомендують готувати цей продукт лише з лимоном.

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...

Просто і геніально! Що робити з кавуном, щоб він ніколи не псувся

вівторок, 15 липень 2025, 17:30

Кавун - один із найулюбленіших літніх фруктів, який освіжає у спекотні дні. Але що робити, якщо залишилося багато кавуна, а з’їсти його відразу неможливо? Вихід - заморожування. Чи можна так робити, і які переваги це дає, передають Патріоти України. Чи...