Мабуть, найпопулярнішою у народі стравою є котлети з гарніром, передають Патріоти України.
Їх смажать досвідчені господині та холостяки. Страва цінується за простоту приготування та відчуття насичення. Але готувати правильно теж потрібно вміти, інакше котлети вийдуть сухі та несмачні.
Виявляється, є одна помилка, якої припускаються багато кулінарів. Чи варто додавати до котлетного фаршу жовток?
Насправді яйце в процесі приготування фаршу для котлет – далеко на ключовий інгредієнт.
Воно просто забезпечує, скажімо так, сполучний ефект.
Головна роль тут відведена білку, завдяки якому фарш під час смаження не розповзається по всій сковороді.
Але якщо просто додати у фарш ціле яйце, то пишною та м’якою котлета навряд чи вийде. Тому рекомендується відокремити білок, добре його збити блендером, додавши щіпку солі. І лише білок додати до фаршу.
Насправді жовток не рекомендується додавати до фаршу з погляду дієтології.
Так, він робить смак котлети ніжнішим, але експерти стоять на своєму, стверджуючи, що жовток шкодить здоров’ю, піднімаючи холестерин.
Що стосується яєчного білка, то до нього фахівці поки що не мають питань.
Дослідження впливу кави на організм людини тривають багато років. Особливу увагу вчені приділяють зв’язку кофеїну з обміном речовин. За словами британських і датських науковців, концентрація кофеїну в крові відіграє ключову роль - і це, ймовірно, має г...
Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі. Але чи знаєте ви, скільки чашок кави безпечно пити щодня і коли краще її уникати? Вчені пояснюють, чому напій не варто пити у певний час дня, щоб не нашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Експерти...