Мабуть, найпопулярнішою у народі стравою є котлети з гарніром, передають Патріоти України.
Їх смажать досвідчені господині та холостяки. Страва цінується за простоту приготування та відчуття насичення. Але готувати правильно теж потрібно вміти, інакше котлети вийдуть сухі та несмачні.
Виявляється, є одна помилка, якої припускаються багато кулінарів. Чи варто додавати до котлетного фаршу жовток?
Насправді яйце в процесі приготування фаршу для котлет – далеко на ключовий інгредієнт.
Воно просто забезпечує, скажімо так, сполучний ефект.
Головна роль тут відведена білку, завдяки якому фарш під час смаження не розповзається по всій сковороді.
Але якщо просто додати у фарш ціле яйце, то пишною та м’якою котлета навряд чи вийде. Тому рекомендується відокремити білок, добре його збити блендером, додавши щіпку солі. І лише білок додати до фаршу.
Насправді жовток не рекомендується додавати до фаршу з погляду дієтології.
Так, він робить смак котлети ніжнішим, але експерти стоять на своєму, стверджуючи, що жовток шкодить здоров’ю, піднімаючи холестерин.
Що стосується яєчного білка, то до нього фахівці поки що не мають питань.
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...