А ви це знали? Чому в фарш для котлет не можна додавати жовток

Мабуть, найпопулярнішою у народі стравою є котлети з гарніром, передають Патріоти України.

Їх смажать досвідчені господині та холостяки. Страва цінується за простоту приготування та відчуття насичення. Але готувати правильно теж потрібно вміти, інакше котлети вийдуть сухі та несмачні.

Подробиці

Виявляється, є одна помилка, якої припускаються багато кулінарів. Чи варто додавати до котлетного фаршу жовток?

Білок, жовток чи, можливо, ціле яйце?

Насправді яйце в процесі приготування фаршу для котлет – далеко на ключовий інгредієнт.

Воно просто забезпечує, скажімо так, сполучний ефект.

Головна роль тут відведена білку, завдяки якому фарш під час смаження не розповзається по всій сковороді.

Але якщо просто додати у фарш ціле яйце, то пишною та м’якою котлета навряд чи вийде. Тому рекомендується відокремити білок, добре його збити блендером, додавши щіпку солі. І лише білок додати до фаршу.

Заборона на жовток

Насправді жовток не рекомендується додавати до фаршу з погляду дієтології.

Так, він робить смак котлети ніжнішим, але експерти стоять на своєму, стверджуючи, що жовток шкодить здоров’ю, піднімаючи холестерин.

Що стосується яєчного білка, то до нього фахівці поки що не мають питань.

Джерело: ПростоВей

Інакше стануть гіркими! Названо гриби, які не можна заморожувати

субота, 19 жовтень 2024, 23:10

Лісові гриби можна зберігати абсолютно різними способами. Така заготівля дуже зручна для приготування різноманітних соусів. підлив та інших улюблених страв. Але якщо ви вирішили покласти такий продукт в морозилку – далеко не для всіз видів грибів підхо...

Не лише смачно! У чому користь темного шоколаду для організму

субота, 19 жовтень 2024, 22:10

Темний шоколад не лише приємний на смак, а й приносить значну користь для здоров’я. Він багатий на антиоксиданти, покращує настрій і підтримує здоров’я кишківника завдяки високому вмісту клітковини. Регулярне вживання шоколаду з високим вмістом какао м...