А ви це знали? Чому варення краще перемішувати дерев’яною ложкою

Напевно, ви помічали, що представниці старшого покоління мішають варення під час приготування дерев’яною ложкою, передають Патріоти України.

У сучасних господарок часто дерев’яних ложок немає навіть у кухонному «арсеналі». І дарма.

Подробиці

Тож, чому варення треба перемішувати лише дерев’яною ложкою.

Причини такі:

Дерево погано проводить тепло – залізна ложка мінятиме смак варення і до того ж нагріватиметься в руках.

Дерев’яна ложка покращує смак варення, вбиває бактерії.

Варення швидше звариться, якщо використати дерев’яну ложку.

Простіше кажучи, якщо помішувати варення дерев’яною ложкою, матеріал поглине всі бактерії, смак не зміниться і нічого поганого з варенням не станеться.

Металеві ложки змінюють смак варення, так як метал, що розжарився, реагує з фруктовими кислотами.

Нечисті банки також можуть надати варенню поганого присмаку. Не забувайте, що банки для варення потрібно стерилізувати, щоб вбити всі бактерії.

Джерело: ПростоВей

Просто ідеальні! Як приготувати апетитні сирні оладки, за якими всі вишикуються в чергу

п’ятниця, 22 листопад 2024, 22:10

Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...

Це може здивувати! Кулінарні секрети, про які знає не кожна господиня

п’ятниця, 22 листопад 2024, 18:09

Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...