А ви це знали? Чому варення краще перемішувати дерев’яною ложкою

Напевно, ви помічали, що представниці старшого покоління мішають варення під час приготування дерев’яною ложкою, передають Патріоти України.

У сучасних господарок часто дерев’яних ложок немає навіть у кухонному «арсеналі». І дарма.

Подробиці

Тож, чому варення треба перемішувати лише дерев’яною ложкою.

Причини такі:

Дерево погано проводить тепло – залізна ложка мінятиме смак варення і до того ж нагріватиметься в руках.

Дерев’яна ложка покращує смак варення, вбиває бактерії.

Варення швидше звариться, якщо використати дерев’яну ложку.

Простіше кажучи, якщо помішувати варення дерев’яною ложкою, матеріал поглине всі бактерії, смак не зміниться і нічого поганого з варенням не станеться.

Металеві ложки змінюють смак варення, так як метал, що розжарився, реагує з фруктовими кислотами.

Нечисті банки також можуть надати варенню поганого присмаку. Не забувайте, що банки для варення потрібно стерилізувати, щоб вбити всі бактерії.

Джерело: ПростоВей

Є кілька секретів! Як вибрати солодку полуницю

неділя, 8 червень 2025, 19:05

Ось кілька порад, як вибрати солодку і смачну полуницю, передають Патріоти України.

На замітку тим, хто на дієті: Які продукти містять найбільше білка

неділя, 8 червень 2025, 13:05

Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...