А ви це знали? Чому варення краще перемішувати дерев’яною ложкою

Напевно, ви помічали, що представниці старшого покоління мішають варення під час приготування дерев’яною ложкою, передають Патріоти України.

У сучасних господарок часто дерев’яних ложок немає навіть у кухонному «арсеналі». І дарма.

Подробиці

Тож, чому варення треба перемішувати лише дерев’яною ложкою.

Причини такі:

Дерево погано проводить тепло – залізна ложка мінятиме смак варення і до того ж нагріватиметься в руках.

Дерев’яна ложка покращує смак варення, вбиває бактерії.

Варення швидше звариться, якщо використати дерев’яну ложку.

Простіше кажучи, якщо помішувати варення дерев’яною ложкою, матеріал поглине всі бактерії, смак не зміниться і нічого поганого з варенням не станеться.

Металеві ложки змінюють смак варення, так як метал, що розжарився, реагує з фруктовими кислотами.

Нечисті банки також можуть надати варенню поганого присмаку. Не забувайте, що банки для варення потрібно стерилізувати, щоб вбити всі бактерії.

Джерело: ПростоВей

П’єте каву, щоб схуднути? Виявилося, все залежить від ваших генів

субота, 16 серпень 2025, 18:15

Дослідження впливу кави на організм людини тривають багато років. Особливу увагу вчені приділяють зв’язку кофеїну з обміном речовин. За словами британських і датських науковців, концентрація кофеїну в крові відіграє ключову роль - і це, ймовірно, має г...

Всі роблять це неправильно: Коли пити каву, щоб не нашкодити собі

субота, 16 серпень 2025, 12:45

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі. Але чи знаєте ви, скільки чашок кави безпечно пити щодня і коли краще її уникати? Вчені пояснюють, чому напій не варто пити у певний час дня, щоб не нашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Експерти...