А ви це знали? Чому варення краще перемішувати дерев’яною ложкою

Напевно, ви помічали, що представниці старшого покоління мішають варення під час приготування дерев’яною ложкою, передають Патріоти України.

У сучасних господарок часто дерев’яних ложок немає навіть у кухонному «арсеналі». І дарма.

Подробиці

Тож, чому варення треба перемішувати лише дерев’яною ложкою.

Причини такі:

Дерево погано проводить тепло – залізна ложка мінятиме смак варення і до того ж нагріватиметься в руках.

Дерев’яна ложка покращує смак варення, вбиває бактерії.

Варення швидше звариться, якщо використати дерев’яну ложку.

Простіше кажучи, якщо помішувати варення дерев’яною ложкою, матеріал поглине всі бактерії, смак не зміниться і нічого поганого з варенням не станеться.

Металеві ложки змінюють смак варення, так як метал, що розжарився, реагує з фруктовими кислотами.

Нечисті банки також можуть надати варенню поганого присмаку. Не забувайте, що банки для варення потрібно стерилізувати, щоб вбити всі бактерії.

Джерело: ПростоВей

Яблучні кісточки - корисний мікроелемент чи прихована отрута?

понеділок, 3 листопад 2025, 10:15

Багато хто з дитинства чув: не можна ковтати яблучні кісточки. Одні вважають це міфом, інші - серйозним попередженням. Тож лікарі пояснили, чи дійсно насіння яблук небезпечне для здоров’я, передають Патріоти України. 1. У кісточках міститься амігдалін ...

Кому категорично не можна їсти банани - попередження лікарів

понеділок, 3 листопад 2025, 9:15

Банани вважаються одним із найкорисніших фруктів - вони швидко додають енергії, містять калій, магній і вітаміни групи В. Проте є категорії людей, яким цей продукт може зашкодити, передають Патріоти України. 1. Тим, хто має діабет Банани містять велик...