
Напевно, ви помічали, що представниці старшого покоління мішають варення під час приготування дерев’яною ложкою, передають Патріоти України.
У сучасних господарок часто дерев’яних ложок немає навіть у кухонному «арсеналі». І дарма.
Тож, чому варення треба перемішувати лише дерев’яною ложкою.
Дерево погано проводить тепло – залізна ложка мінятиме смак варення і до того ж нагріватиметься в руках.
Дерев’яна ложка покращує смак варення, вбиває бактерії.
Варення швидше звариться, якщо використати дерев’яну ложку.
Простіше кажучи, якщо помішувати варення дерев’яною ложкою, матеріал поглине всі бактерії, смак не зміниться і нічого поганого з варенням не станеться.
Металеві ложки змінюють смак варення, так як метал, що розжарився, реагує з фруктовими кислотами.
Нечисті банки також можуть надати варенню поганого присмаку. Не забувайте, що банки для варення потрібно стерилізувати, щоб вбити всі бактерії.
Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...
Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...