А ви це знали? Чому варення краще перемішувати дерев’яною ложкою

Напевно, ви помічали, що представниці старшого покоління мішають варення під час приготування дерев’яною ложкою, передають Патріоти України.

У сучасних господарок часто дерев’яних ложок немає навіть у кухонному «арсеналі». І дарма.

Подробиці

Тож, чому варення треба перемішувати лише дерев’яною ложкою.

Причини такі:

Дерево погано проводить тепло – залізна ложка мінятиме смак варення і до того ж нагріватиметься в руках.

Дерев’яна ложка покращує смак варення, вбиває бактерії.

Варення швидше звариться, якщо використати дерев’яну ложку.

Простіше кажучи, якщо помішувати варення дерев’яною ложкою, матеріал поглине всі бактерії, смак не зміниться і нічого поганого з варенням не станеться.

Металеві ложки змінюють смак варення, так як метал, що розжарився, реагує з фруктовими кислотами.

Нечисті банки також можуть надати варенню поганого присмаку. Не забувайте, що банки для варення потрібно стерилізувати, щоб вбити всі бактерії.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Домашня випічка не буде твердіти, якщо знати один кулінарний лайфхак

середа, 16 жовтень 2024, 19:10

Коли дістаєш з духовки випічку, вона така пухка та духмяна. На неї неможливо надивитися та нарадуватися, яка ж вона апетитна. А ранком чекає досить неприємний момент: все стало твердим та навіть дубовим, передають Патріоти України. Найперше треба перев...

Господиням на замітку! Чи потрібно замочувати пшоно перед варінням

середа, 16 жовтень 2024, 18:13

Пшоняна каша може стати не тільки ідеальним гарніром, але й чудовим сніданком, хоча багато хто недооцінює цю крупу, передають Патріоти України. Адже це досить корисний продукт харчування. Страви з пшона не дають засвоюватись жирам з їжі, завдяки чому м...