А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають цукор при засолюванні сала

Сало є для багатьох улюбленою закускою восени та взимку, тому що велика кількість жирів робить їжу більш поживною. Також така їжа має відмінний зігріваючий ефект. Як правило, смачнішого за сало домашнього посолу варіанта не знайти. Тільки сама господиня знає, який баланс солі та спецій їй подобається, передають Патріоти України.

Подробиці

Однак при засолюванні сала деякі досвідчені кухарі використовують цукор.

У чому причина додавання цього компонента

Деякі відразу подумають, що цукор при приготуванні сала додають дивні люди, які роблять із “серйозного” продукту десерт.

Але це помилка.

Готова закуска вийде неймовірно м’якою, ніжною, що тане в роті. Про те, що ви використовували цукор, ніхто й не здогадається: цей компонент не відчуватиметься. Якщо господині хочуть приготувати сало неймовірно високої якості, завжди додають цукор.

Як правильно працювати з компонентом

Варто одразу ж вказати потрібні пропорції. Як правило, на 0,5 кг сала береться сто грамів цукру. Спочатку ми робимо нарізку сала, щедро обвалюємо кожен шматок в цукор.

Ховаємо продукт у пакет і залишаємо в холодильнику на 8-10 годин. Потім нам потрібно добре вимити кожен шматок сала і видалити залишки вологи. Після цього можна сміливо приступати до будь-якого обраного способу засолювання.

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...