А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають у борщ смажену сметану

Відомо, що смак борщу можна покращити шляхом додавання до страви розігрітих на сковороді інгредієнтів, передають Патріоти України.

Зазвичай мається на увазі засмажка – смажені цибуля і морква.

Однак господині знають про ще один цікавий компонент.

Подробиці

Порада несподівана: у борщ можна покласти смажену сметану.

Що це дасть страві

Звичайно, борщ буде смачним і з холодною сметаною. Однак завдяки смаженому соусу він отримає додаткову вершкову нотку.

За рахунок цього страва стане більш апетитною: тим, хто його смакуватиме за обіднім столом, захочеться попросити другу порцію.

Додавання до борщу смаженої сметани має ще одну перевагу – це довше зберігання борщу в холодильнику.

Як приготувати соус

Незвичайний сметанний соус можна швидко приготувати в той момент, коли варіння борщу наближається до завершення.

Достатньо просто вилити сметану на сковорідку та потримати її на середньому вогні близько трьох-п’яти хвилин.

У результаті вийде дуже смачна заправка, яку можна відразу ж додати в борщ, або налити в окремий посуд.

Джерело: ПростоВей

Насіння гарбуза - справжній суперфуд! Ось як воно впливає на здоров'я

вівторок, 28 жовтень 2025, 8:15

Насіння гарбуза - справжній скарб природи, про користь якого знають небагато. Вчені підтверджують, що вони допомагають знизити рівень холестерину, захищають серцево-судинну систему, мають протизапальні та антиоксидантні властивості, а також підтримують...

А ви це знали? Рафінована чи нерафінована - яку олію краще обрати

вівторок, 28 жовтень 2025, 7:45

На полицях супермаркетів - широкий вибір рослинний олій: від соняшникової до оливкової. Вони відрізняються за смаком, але ключова різниця - ступінь очищення: рафінована (очищена) і нерафінована (пройшла лише механічну фільтрацію), передають Патріоти Ук...