Рис можна сміливо зарахувати до універсальних гарнірів, оскільки його можна подавати з будь-якими стравами, передають Патріоти України.
Крупа ідеально поєднується з відвареним або смаженим м’ясом, птахом, рибою та морепродуктами.
Рис можна сміливо подавати до овочів або ж використовувати як самостійну страву.
Однак не завжди цей вид крупи виходить ідеально приготувати. Якщо рис злипається, то він перетворюється на безформну масу, яку не хочеться їсти.
Існує чимало секретів, які допомагають досягти ідеального результату. Одним із них є попереднє обсмажування.
У чому сенс цієї хитрощі?
Відомо, що спочатку рис варто ретельно промити. Коли вода стане прозорою, можна розпочинати наступний етап підготовки.
Потім досвідчені кухарі відправляють рис у миску з водою, залишаючи приблизно на 60 хвилин.
Завдяки цьому гарнір виходить смачним.
Потім прогрівається сковорідка та вливається невелика кількість рослинної олії. Рис обсмажують буквально кілька хвилин.
Після цього можна приступати до подальшого приготування.
Мало хто знає про те, що обсмажування допомагає рису зберегти свою форму. Завдяки цій нескладній хитрості можна подати до столу розсипчастий гарнір, за який не соромно.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...