А ви це знали? Навіщо гречку обсмажувати перед варінням

Досвідчені господині прожарюють суху гречку на сковорідці перед варінням. І ось чому вони радять це робити, передають Патріоти України.

Подробиці

  • По-перше, під час обсмажування гречка починає виділяти гречане масло, яке надає готовій крупі дуже апетитний аромат;
  • По-друге, після обсмажування, а потім варіння гречка стає розсипчастою, якою її хочуть бачити всі господині;
  • По-третє, якщо гречка неправильно зберігалася, вона може бути сирою та варити її в такому вигляді небажано. Обжарювання прибере з крупи вологу.

Обсмажувати гречку можна з крапелькою вершкового чи олії. А можна й на сухій сковорідці. Крупу спочатку потрібно промити – під час смаження пил не зникне, тому його потрібно змити.

Потім промиту крупу потрібно обсмажувати на розігрітій сковорідці, поки вона повністю не обсохне.

Сало чи вершкове масло? Ось який жир насправді корисніший для організму

четвер, 18 грудень 2025, 12:15

Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...

Ви могли це не знати! Як слід зберігати мед

четвер, 18 грудень 2025, 11:45

Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...