А ви це знали? Навіщо гречку обсмажувати перед варінням

Досвідчені господині прожарюють суху гречку на сковорідці перед варінням. І ось чому вони радять це робити, передають Патріоти України.

Подробиці

  • По-перше, під час обсмажування гречка починає виділяти гречане масло, яке надає готовій крупі дуже апетитний аромат;
  • По-друге, після обсмажування, а потім варіння гречка стає розсипчастою, якою її хочуть бачити всі господині;
  • По-третє, якщо гречка неправильно зберігалася, вона може бути сирою та варити її в такому вигляді небажано. Обжарювання прибере з крупи вологу.

Обсмажувати гречку можна з крапелькою вершкового чи олії. А можна й на сухій сковорідці. Крупу спочатку потрібно промити – під час смаження пил не зникне, тому його потрібно змити.

Потім промиту крупу потрібно обсмажувати на розігрітій сковорідці, поки вона повністю не обсохне.

Як зробити грибну підливу до гарніру за 10 хвилин

понеділок, 19 травень 2025, 23:10

Грибна підлива готується дуже швидко, а підійде до будь-якого гарніру. Пісна страва і смачна, тому обов’язково придбайте печериці і приготуйте, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Сковорідку розігрійте, додайте олію та порізану кубиками цибулю. О...

Які хитрощі дозволять посмажити рибу без неприємного запаху

понеділок, 19 травень 2025, 19:14

Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...