А ви це знали? Навіщо промивати рис гарячою водою

Перед готуванням круп, зазвичай їх попередньо варто промити. Але не всі господині знають та дотримуються цього правила. А про промивання гарячою водою – зовсім невідомо, передають Патріоти України.

Та все ж таки етап попередньої обробки шляхом промивання – необхідна процедура. Особливо важливо провести її перед приготуванням рису.

Подробиці

Навіщо взагалі потрібна обробка водою

Рис крохмалистий продукт, в результаті чого страва може вийти не дуже апетитною. Крупа злипнеться, втратить форму і вийде нерозсипчастою.

Промивання водою перед приготуванням дозволяє змити крохмаль. Це значно покращить якість готової страви.

Чому краще використати гарячу воду

Кулінари зі стажем запевняють, що гаряча вода набагато краще вимиває крохмаль з рису. При цьому не обов’язково це має бути окріп.

Варто лише прогріти воду до 65 градусів, щоб досягти бажаного результату. Рис також стане більш розсипчастим завдяки цій маніпуляції.

У процесі приготування можна буде додати менше вершкового масла.

Для того, щоб відварений рис при приготуванні став розсипчастим, залиште крупу в гарячій воді приблизно на півгодини. Потім можете готувати вибрану страву на основі рису.

Не відірватися! Як приготувати вдома кавовий сироп, щоб був смачніший за магазинний

субота, 6 вересень 2025, 12:30

Сироп, який ми додаємо у каву, можна досить просто і швидко приготувати вдома, щоб не витрачати на цього купу грошей у магазині чи кав’ярні, передають Патріоти України. До того ж смак цього сиропу буде не лише не гіршим, але і набагато кращим, адже ви ...

Один секрет - і ваші котлети ніколи не будуть сухими. Жодної цибулі!

субота, 6 вересень 2025, 12:09

Фрикадельки чи котлети без цибулі? Здається, це неможливо, адже в більшості сімей саме смажена цибуля вважається обов’язковим інгредієнтом. Але виявляється, що її можна легко замінити іншим овочем - і страва стане ще ніжнішою та соковитішою, передають ...