А ви це знали? Що буде, якщо додати до котлетного фаршу цукор

Винахідливі господині та шеф-кухарі завжди шукають нові смакові варіації для звичних продуктів та страв. Так сталось і з фаршем для котлет. Не будемо вдаватися в історію рішення додати цукор до м’ясного фаршу, але це було дійсне попадання в яблучко, передають Патріоти України.

Який ефект від цукру

З першого погляду може здатись, що солодкий інгредієнт може зіпсувати котлети. Насправді, ефект протилежний. Цукор допомагає збалансувати смаки.

Якщо котлетам не вистачає соковитості, додайте ложку цукру. Ви побачите, що питання цілковито вирішене. На 1 кг фаршу рекомендується додавати 1 ст.л. цукру. В даному випадку котлети не матимуть солодкого присмаку, а свою роботу солодкий інгредієнт виконає. Коли додавати цукор? На етапі, коли і сіль, спеції.

Для посилення ефекту долийте у фарш декілька столових ложок гарячої води. Приготування чебуреків, біляшів, пиріжків з м’ясом також варто поєднати із цією кулінарною рекомендацією. Висновок можна зробити наступний — м’ясний фарш і цукор гармонійно поєднуються в правильних пропорціях.

Є секрет! Що додати в олію, щоб смажена риба вийшла смачнішою

субота, 14 червень 2025, 12:07

Зазвичай господині навіть не замислюються над тим, на чому краще приготувати смажену рибу. Для приготування смажених рибних страв зазвичай використовується соняшникова олія. Але не завадить одна добавка, за рахунок якої обсмажена риба набуде набагато ц...

Господиням на замітку! Як загустити варення для пирога

субота, 14 червень 2025, 11:12

Іноді при приготуванні смачної та ароматної домашньої випічки господині стикаються з дрібними неприємностями, які можуть зіпсувати весь десерт. Наприклад, якщо варення для начинки дуже рідке, воно буде витікати на лист, підгоряти, і смачний пиріг приго...