Українські господині часто готують борщі або супи на м'ясному бульйоні. Звичайно, у кожної є свій неповторний ідеальний рецепт. Ось тільки багато господинь не знають, у якій воді варити м'ясо, щоб воно було смачним, передають Патріоти України.
Зварити бульйон - завдання може бути не найпростішим. Консистенція і колір навару, а також смак м'яса багато в чому залежать від води, точніше від її температури. Розберемося, як правильно варити м'ясо.
Якщо ваша мета зварити простий бульйон, то найкраще на початку приготування покласти м'ясо в холодну воду. Тоді під час тривалого приготування м'ясо добре вивариться, а бульйон буде насиченим та смачним.
Приготування бульйону як основи для супу має свої нюанси, зокрема й у температурі води, яку використовують страви. У цьому випадку холодна вода не підійде. Так, у якій воді варити м'ясо для супу?
Найкраще покласти м'ясо в ледь киплячу воду. У результаті ви отримаєте легкий навар, який ідеально підійде для страви.
До речі, якщо ви не знали, в яку воду класти м'ясо, щоб воно було м'яким, то завдяки саме теплій воді воно збереже свою соковитість та ніколи не буде жорстким.
Багато господинь зберігають м'ясо в замороженому вигляді, щоб воно залишалося їстівним якомога довше. Перед тим як варити м'ясо, рекомендується його попередньо розморозити.
Якщо цей етап пропустити, то бульйон вийде без смаку, а суп буде схожий просто на гарячу воду з присмаком спецій і овочів. Крім того, заморожене м'ясо доведеться довше варити, а через тривалу обробку воно втратить свої корисні властивості та смак.
Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...
Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...