Господиням на замітку! Чи можна до борщу замість томатної пасти додавати кетчуп

Правильно приготувати борщ – це також велике мистецтво. Сьогодні це доволі популярна страва у всьому світі, яка має позитивну оцінку дієтологів, передають Патріоти України.

Подробиці

Борщ збалансований за кількістю нутрієнтів, має безліч переваг за низкою гастрономічних характеристик і ніколи не набридає.

Саме завдяки переможцю 5 сезону популярної передачі Мастер-шеф Євгену Клопотенко, український борщ визнано нематеріальною культурною спадщиною ЮНЕСКО.

Рецепт приготування класичного борщу не включає томатів.

Але переважна більшість господин готують цю страву з томатом і засмажкою, там смак виходить насиченішим.

Найчастіше використовується томатна паста, т.к. не у кожного організм здатний засвоювати помідор. Але чи можна замінити пасту звичайним кетчупом?

Насамперед варто запам’ятати, що ці два продукти відрізняються за калорійністю. Отже, поживна цінність готової страви теж змінюється.

Крім того, у кетчупах найчастіше головний інгредієнт – томат просто відсутній.

У кращому випадку його замінюють яблучним пюре, але частіше додають барвники та смакові добавки.

Також до складу кетчупу, навіть найякіснішого, входить соєвий соус, різні спеції або навіть шматочки овочів, що не надто добре позначиться на смакових властивостях борщу.

Тому кулінари не рекомендують замінювати соус (томатну пасту) кетчупом при приготуванні борщу.

Джерело: ПростоВей

Ви могли це не знати! Без якого інгредієнту не варто готувати тушковану капусту

понеділок, 15 грудень 2025, 9:57

Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...