Правильно приготувати борщ – це також велике мистецтво. Сьогодні це доволі популярна страва у всьому світі, яка має позитивну оцінку дієтологів, передають Патріоти України.
Борщ збалансований за кількістю нутрієнтів, має безліч переваг за низкою гастрономічних характеристик і ніколи не набридає.
Саме завдяки переможцю 5 сезону популярної передачі Мастер-шеф Євгену Клопотенко, український борщ визнано нематеріальною культурною спадщиною ЮНЕСКО.
Рецепт приготування класичного борщу не включає томатів.
Але переважна більшість господин готують цю страву з томатом і засмажкою, там смак виходить насиченішим.
Найчастіше використовується томатна паста, т.к. не у кожного організм здатний засвоювати помідор. Але чи можна замінити пасту звичайним кетчупом?
Насамперед варто запам’ятати, що ці два продукти відрізняються за калорійністю. Отже, поживна цінність готової страви теж змінюється.
Крім того, у кетчупах найчастіше головний інгредієнт – томат просто відсутній.
У кращому випадку його замінюють яблучним пюре, але частіше додають барвники та смакові добавки.
Також до складу кетчупу, навіть найякіснішого, входить соєвий соус, різні спеції або навіть шматочки овочів, що не надто добре позначиться на смакових властивостях борщу.
Тому кулінари не рекомендують замінювати соус (томатну пасту) кетчупом при приготуванні борщу.
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...