Господиням на замітку! Чи можна до борщу замість томатної пасти додавати кетчуп

Правильно приготувати борщ – це також велике мистецтво. Сьогодні це доволі популярна страва у всьому світі, яка має позитивну оцінку дієтологів, передають Патріоти України.

Подробиці

Борщ збалансований за кількістю нутрієнтів, має безліч переваг за низкою гастрономічних характеристик і ніколи не набридає.

Саме завдяки переможцю 5 сезону популярної передачі Мастер-шеф Євгену Клопотенко, український борщ визнано нематеріальною культурною спадщиною ЮНЕСКО.

Рецепт приготування класичного борщу не включає томатів.

Але переважна більшість господин готують цю страву з томатом і засмажкою, там смак виходить насиченішим.

Найчастіше використовується томатна паста, т.к. не у кожного організм здатний засвоювати помідор. Але чи можна замінити пасту звичайним кетчупом?

Насамперед варто запам’ятати, що ці два продукти відрізняються за калорійністю. Отже, поживна цінність готової страви теж змінюється.

Крім того, у кетчупах найчастіше головний інгредієнт – томат просто відсутній.

У кращому випадку його замінюють яблучним пюре, але частіше додають барвники та смакові добавки.

Також до складу кетчупу, навіть найякіснішого, входить соєвий соус, різні спеції або навіть шматочки овочів, що не надто добре позначиться на смакових властивостях борщу.

Тому кулінари не рекомендують замінювати соус (томатну пасту) кетчупом при приготуванні борщу.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Як заморозити гриби на зиму без термічної обробки

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 15:09

Найпростіше з домашньої заготівлі — заморожувати гриби на зиму. Так, потрібно мати час на поїздку в ліс, пошук, збирання. Потім стоїть завдання перебрати та почистити від бруду, піску. Можна просто купити гриби, якщо хочете зекономити час, передають Па...

Просто ідеально! Що додати до м’яса при запіканні, щоб воно було м’яким та соковитим

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 12:05

Досить часто при запіканні м’ясо стає сухим. Його складно їсти, воно жорстке на смак. Це серйозна проблема, яку потрібно вирішувати системно. Найперше треба виправити на наступний раз помилки приготування, передають Патріоти України. Перед запіканням м...