Правильно приготувати борщ – це також велике мистецтво. Сьогодні це доволі популярна страва у всьому світі, яка має позитивну оцінку дієтологів, передають Патріоти України.
Борщ збалансований за кількістю нутрієнтів, має безліч переваг за низкою гастрономічних характеристик і ніколи не набридає.
Саме завдяки переможцю 5 сезону популярної передачі Мастер-шеф Євгену Клопотенко, український борщ визнано нематеріальною культурною спадщиною ЮНЕСКО.
Рецепт приготування класичного борщу не включає томатів.
Але переважна більшість господин готують цю страву з томатом і засмажкою, там смак виходить насиченішим.
Найчастіше використовується томатна паста, т.к. не у кожного організм здатний засвоювати помідор. Але чи можна замінити пасту звичайним кетчупом?
Насамперед варто запам’ятати, що ці два продукти відрізняються за калорійністю. Отже, поживна цінність готової страви теж змінюється.
Крім того, у кетчупах найчастіше головний інгредієнт – томат просто відсутній.
У кращому випадку його замінюють яблучним пюре, але частіше додають барвники та смакові добавки.
Також до складу кетчупу, навіть найякіснішого, входить соєвий соус, різні спеції або навіть шматочки овочів, що не надто добре позначиться на смакових властивостях борщу.
Тому кулінари не рекомендують замінювати соус (томатну пасту) кетчупом при приготуванні борщу.
Дослідження впливу кави на організм людини тривають багато років. Особливу увагу вчені приділяють зв’язку кофеїну з обміном речовин. За словами британських і датських науковців, концентрація кофеїну в крові відіграє ключову роль - і це, ймовірно, має г...
Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі. Але чи знаєте ви, скільки чашок кави безпечно пити щодня і коли краще її уникати? Вчені пояснюють, чому напій не варто пити у певний час дня, щоб не нашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Експерти...