Правильно приготувати борщ – це також велике мистецтво. Сьогодні це доволі популярна страва у всьому світі, яка має позитивну оцінку дієтологів, передають Патріоти України.
Борщ збалансований за кількістю нутрієнтів, має безліч переваг за низкою гастрономічних характеристик і ніколи не набридає.
Саме завдяки переможцю 5 сезону популярної передачі Мастер-шеф Євгену Клопотенко, український борщ визнано нематеріальною культурною спадщиною ЮНЕСКО.
Рецепт приготування класичного борщу не включає томатів.
Але переважна більшість господин готують цю страву з томатом і засмажкою, там смак виходить насиченішим.
Найчастіше використовується томатна паста, т.к. не у кожного організм здатний засвоювати помідор. Але чи можна замінити пасту звичайним кетчупом?
Насамперед варто запам’ятати, що ці два продукти відрізняються за калорійністю. Отже, поживна цінність готової страви теж змінюється.
Крім того, у кетчупах найчастіше головний інгредієнт – томат просто відсутній.
У кращому випадку його замінюють яблучним пюре, але частіше додають барвники та смакові добавки.
Також до складу кетчупу, навіть найякіснішого, входить соєвий соус, різні спеції або навіть шматочки овочів, що не надто добре позначиться на смакових властивостях борщу.
Тому кулінари не рекомендують замінювати соус (томатну пасту) кетчупом при приготуванні борщу.
Кожна господиня має свої секрети приготування смачної тушкованої капусти, але навряд чи ці кулінарні шедеври можуть зрівнятися з ідеальною бабусиною стравою, передають Патріоти України. Найдосвідченіші господині чудово знають як приготувати ніжну тушко...
Кава – це не лише улюблений напій, який допомагає прокинутися вранці, а й потужний стимулятор, здатний впливати на наш організм. Однак, як і з будь-яким іншим засобом, важливо не перестаратися, передають Патріоти України. Надмірне споживання кави може ...