Таке от коротке кулінарне питання може здатись простим. Насправді, не всі знають про необхідність додавання дріжджів до тіста. За часів наших бабусь піци не готували. Були пироги, пиріжки, булки. А от пізніше наші мами почали пробувати випікати її. Правда, виглядала та смакувала вона зовсім інакше, ніж зараз. Та страва швидше нагадувала солений пиріг з начинкою із сосисок, кукурудзи, помідорів, а зверху була заливка з майонезу, яєць, часнику та сиру. Все ж таки піца має бути тонкою, передають Патріоти України.
Пропорції інгредієнтів розраховані на піцу діаметром 34 см. На самому початку треба просіяти муку. Робота з будь-яким тістом починається саме з цього. Це потрібно для збагачення борошна киснем, щоб воно стало легким. Далі до нього кладуть дріжджі, сіль та цукор. Все ретельно перемішують.
У ємності змішують теплу воду, оливкову олію та виливають у муку. Зробіть в ній ямку та обережно вливайте рідкі компоненти, замішуючи тісто. Воно має вийти м’яким та липким. Щоб воно менше липло до рук, малими порціями треба додавати борошно. В результаті має вийти м’яке, еластичне тісто, яке добре тягнеться.
Відразу розтягувати та випікати піцу не поспішайте. Тісто має відлежатись у теплому місці протягом 30-40 хвилин. Після цього викладайте улюблені начинки, сир та відправляйте у духовку. Смачного!
Відчуття постійної втоми може мати безліч причин, і одна з них - ваш щоденний раціон. Часто ми списуємо нестачу енергії на стрес або недосип, але іноді справа в тому, що саме ми їмо, передають Патріоти України. Нові наукові дані вказують на несподівани...
Розчинна кава - зручний варіант для тих, хто хоче швидко збадьоритися. Але за зручністю часто ховається різниця у якості, яка може вплинути не лише на смак, а й на здоров’я. Як відрізнити добрий продукт від сурогату . пояснюємо простими словами, переда...