Таке от коротке кулінарне питання може здатись простим. Насправді, не всі знають про необхідність додавання дріжджів до тіста. За часів наших бабусь піци не готували. Були пироги, пиріжки, булки. А от пізніше наші мами почали пробувати випікати її. Правда, виглядала та смакувала вона зовсім інакше, ніж зараз. Та страва швидше нагадувала солений пиріг з начинкою із сосисок, кукурудзи, помідорів, а зверху була заливка з майонезу, яєць, часнику та сиру. Все ж таки піца має бути тонкою, передають Патріоти України.
Пропорції інгредієнтів розраховані на піцу діаметром 34 см. На самому початку треба просіяти муку. Робота з будь-яким тістом починається саме з цього. Це потрібно для збагачення борошна киснем, щоб воно стало легким. Далі до нього кладуть дріжджі, сіль та цукор. Все ретельно перемішують.
У ємності змішують теплу воду, оливкову олію та виливають у муку. Зробіть в ній ямку та обережно вливайте рідкі компоненти, замішуючи тісто. Воно має вийти м’яким та липким. Щоб воно менше липло до рук, малими порціями треба додавати борошно. В результаті має вийти м’яке, еластичне тісто, яке добре тягнеться.
Відразу розтягувати та випікати піцу не поспішайте. Тісто має відлежатись у теплому місці протягом 30-40 хвилин. Після цього викладайте улюблені начинки, сир та відправляйте у духовку. Смачного!
Котлети – це універсальна м’ясна страва, яка відмінно підійде для обіду або вечері. Основний плюс полягає в тому, що вона чудово поєднується з різними гарнірами та овочевими салатами, передають Патріоти України. Крім того, готуються котлети дуже просто...
Встояти перед улюбленими стравами інколи буває непросто, проте якщо контролювати порції та дозволяти собі слабкості рідко — це цілком нормальною. Але якщо ви хочете повернути контроль над харчовими звичками, спробуйте відмовитись від шкідливих поєднань...