Господиням на замітку! Чи потрібно замочувати пшоно перед варінням

Пшоняна каша може стати не тільки ідеальним гарніром, але й чудовим сніданком, хоча багато хто недооцінює цю крупу, передають Патріоти України.

Адже це досить корисний продукт харчування.

Подробиці

Страви з пшона не дають засвоюватись жирам з їжі, завдяки чому можна зберегти струнку фігуру.

Також даний продукт харчування покращує роботу серцево-судинної системи та перешкоджає розвитку гіпертонії.

Основна складність у тому, щоб приготувати пшоняну кашу смачно, оскільки крупа може давати виразний присмак гіркоти.

Чи потрібно замочувати пшоно перед приготуванням?

Деякі господарки-початківці можуть не здогадатися, що з крупою такого маленького розміру доведеться “повозитися” перед приготуванням.

Спочатку крупу потрібно кілька разів промити, не забуваючи очищати пшоно від непомітної скоринки.

Тому промивати пшоно потрібно не менше 7 разів.

Потім варто хоч би на 15-20 хвилин замочити крупу перед приготуванням.

Після даних маніпуляцій каша вийде не тільки смачною, а й кориснішою.

На замітку тим, хто на дієті: Які продукти містять найбільше білка

неділя, 8 червень 2025, 13:05

Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...