Господиням на замітку! Якою сіллю та коли слід солити смажену рибу

Хозяйки з досвідом часто солять страви «на око». Деяким продуктам потрібно зовсім небагато солі. Рибу можна посолити якомога більше, а от м’ясу потрібна помірність, інакше воно буде несмачним і жорстким. Щоб смачно приготувати рибу, важливо дотримуватися перевірених часом порад, передають Патріоти України.

Як правильно солити рибу

У більшості випадків господині вважають за краще солити продукти практично в кінці варіння чи смаження, не боячись, що вони вберуть сіль нерівномірно. І це правильне рішення. Кількість солі залежить від продуктів, та їх кількості. Краще при цьому використовувати сіль великого або середнього помелу, а дрібна сіль швидко роз’їсть потрібну м’якоть риби.

Ідеальний час, коли потрібно солити рибу

Солити рибу найкраще в процесі приготування, коли сіль опускається прямо в олію. Такий трюк дозволить уникнути пересолу, а риба візьме собі потрібну кількість солі – і ні грама більше.

Деякі вважають за краще натирати рибу спеціями та сіллю на 5-10 хвилин до початку готування. Такий спосіб вважається непоганим, і за такого підходу пересолити рибу вкрай складно. Він підходить для приготування риби цілком, при смаженні шматків риби сіль краще додавати в олію. Дрібну рибу солять у паніровці, додаючи сіль прямо в борошно.

Відчуваєте біль без причини? Це може бути депресія, а не серце чи шлунок

субота, 11 жовтень 2025, 10:44

Різі в животі, стрибки тиску та ломота в серці можуть бути наслідком психічних розладів, встановили дослідники з Сеченовського університету, передають Патріоти України. Найчастіше такі симптоми з’являються після перенесеного COVID-19. Вчені наголосили,...

Ці напої миттєво піднімають рівень цукру в крові - уникайте їх!

субота, 11 жовтень 2025, 5:40

Не всі напої однаково безпечні для здоров’я, особливо для тих, хто слідкує за рівнем цукру в крові. Деякі популярні напої можуть провокувати різкий стрибок глюкози, навіть якщо вони здаються легкими або корисними, передають Патріоти України. Газовані с...