Господиням на замітку! Якою сіллю та коли слід солити смажену рибу

Хозяйки з досвідом часто солять страви «на око». Деяким продуктам потрібно зовсім небагато солі. Рибу можна посолити якомога більше, а от м’ясу потрібна помірність, інакше воно буде несмачним і жорстким. Щоб смачно приготувати рибу, важливо дотримуватися перевірених часом порад, передають Патріоти України.

Як правильно солити рибу

У більшості випадків господині вважають за краще солити продукти практично в кінці варіння чи смаження, не боячись, що вони вберуть сіль нерівномірно. І це правильне рішення. Кількість солі залежить від продуктів, та їх кількості. Краще при цьому використовувати сіль великого або середнього помелу, а дрібна сіль швидко роз’їсть потрібну м’якоть риби.

Ідеальний час, коли потрібно солити рибу

Солити рибу найкраще в процесі приготування, коли сіль опускається прямо в олію. Такий трюк дозволить уникнути пересолу, а риба візьме собі потрібну кількість солі – і ні грама більше.

Деякі вважають за краще натирати рибу спеціями та сіллю на 5-10 хвилин до початку готування. Такий спосіб вважається непоганим, і за такого підходу пересолити рибу вкрай складно. Він підходить для приготування риби цілком, при смаженні шматків риби сіль краще додавати в олію. Дрібну рибу солять у паніровці, додаючи сіль прямо в борошно.

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...

Ви будете здивовані! Фрукти, які краще купувати замороженими

субота, 1 листопад 2025, 6:43

Заморожені фрукти такі ж поживні, а іноді навіть більш, ніж свіжі, оскільки їх збирають у пікову стиглість і швидко заморожують, щоб зберегти поживні речовини. Вони є розумним вибором, що зменшує кількість відходів, завдяки їхньому тривалішому терміну ...