Наші бабусі вміють готувати смачні страви з картоплі. Цей овоч добре росте та родить на нашій родючій землі. Є безліч смачних страв з картоплі, передають Патріоти України.
Картопля після варіння може темніти через неправильне її вирощування та зберігання.
Ймовірно, картопля перенасичена азотом або «задохнулася» від нестачі кисню при зберіганні. Почорніти можуть і підморожені плоди.
Їсти почорнілу картоплю можна, для здоров’я вона жодної шкоди не несе. Для кулінарів важливіше розібратися, що додати у воду, щоб картопля не темніла.
Щоб картопля не темніла, її потрібно покласти в холодну воду щонайменше на 10 хвилин перед варінням.
Хімічні сполуки почнуть окислюватися від взаємодії з киснем, якщо залишити плоди чекати варіння при кімнатній температурі.
У каструлю коренеплід потрібно кидати тільки якщо підсолена вода кипить або доходить до кипіння.
Уникнути потемніння картоплі після варіння добре допомагає лавровий лист.
Можна додати ложку оцту.
Якщо картопля вариться на салат, можна додати огірковий або капустяний розсіл.
Захистить від потемніння вода – вона має повністю покривати всі картоплини під час варіння.
Яка смачна та ароматна домашня випічка. Серед її різноманіття дуже популярною є шарлотка. Звісно, що кожна господиня з часом та досвідом, обирає свій, особливо смачний рецепт її приготування, передають Патріоти України. Основним інгредієнтом цього аром...
Оселедець та скумбрія лідери щодо користі за кількістю риб’ячого жиру. Звичайно, мова зараз йде про доступні різновиди риби. Спробуйте зробити її домашнього посолу. Це швидко, смачно та доступно. Пропонуємо перевірений рецепт, передають Патріоти Україн...