Господиням на замітку! Що додати у воду, щоб картопля не темніла після варіння

Наші бабусі вміють готувати смачні страви з картоплі. Цей овоч добре росте та родить на нашій родючій землі. Є безліч смачних страв з картоплі, передають Патріоти України.

Картопля після варіння може темніти через неправильне її вирощування та зберігання.

Подробиці

Чому темніє варена картопля

Ймовірно, картопля перенасичена азотом або «задохнулася» від нестачі кисню при зберіганні. Почорніти можуть і підморожені плоди.

Їсти почорнілу картоплю можна, для здоров’я вона жодної шкоди не несе. Для кулінарів важливіше розібратися, що додати у воду, щоб картопля не темніла.

Щоб картопля не темніла, її потрібно покласти в холодну воду щонайменше на 10 хвилин перед варінням.

Хімічні сполуки почнуть окислюватися від взаємодії з киснем, якщо залишити плоди чекати варіння при кімнатній температурі.

У каструлю коренеплід потрібно кидати тільки якщо підсолена вода кипить або доходить до кипіння.

Уникнути потемніння картоплі після варіння добре допомагає лавровий лист.

Можна додати ложку оцту.

Якщо картопля вариться на салат, можна додати огірковий або капустяний розсіл.

Захистить від потемніння вода – вона має повністю покривати всі картоплини під час варіння.

Джерело: ПростоВей

Це така смакота! Качині ніжки зі сливами у пиві - справжня магія на святковому столі

п’ятниця, 5 грудень 2025, 11:45

Суперфіналістка кулінарного шоу "МайстерШеф" Ольга Рябенко, яка поділилася рецептом оссобуко, розповіла, як приготувати качині ніжки зі сливами у пиві, передають Патріоти України. «КАЧИНІ НІЖКИ ЗІ СЛИВАМИ В ПИВІ! Справжня святкова магія на вашому різдв...

Найсолодша хурма вже у магазинах: Як обрати та на що звертати увагу

п’ятниця, 5 грудень 2025, 9:57

Соковита, солодка та повна вітамінів - хурма стає все більш популярним фруктом у наших раціонах. Хоча виглядає екзотично, її сезон припадає саме на час, коли в магазинах закінчуються літні фрукти, передають Патріоти України. Грудень — пік сезону хурми....