Коренеплоди мають особливості у приготуванні, як і інші продукти. В залежності від тривалості варіння чи запікання смак відрізняється. Зберегти апетитність та структуру овочу — основна задача для господині, передають Патріоти України.
Від природи морква солодкувата на смак. У відвареному стані вона має бути не надто жорстка, але і допускати її надмірної м’якості також не варто. Тривалість варіння моркви складає від 20 до 25 хвилин. Цього часу достатньо, щоб цілий коренеплід середнього розміру став готовим. Для великих екземплярів час можна збільшити до 40 хвилин.
Коли ви варите перші страви, овочі закладаєте в бульйон вже подрібненими. Отже, час готування потрібно зменшити до 10-15 хвилин.
Зверніть увагу, що цілу морквину кладуть у холодну воду та ставлять на вогонь. В окріп кидають варитися лише подрібнений овоч.
Коли треба солити воду? Наприкінці. Основний період варіння має відбуватись без солі у простій воді. Не знімайте шкірку із моркви, якщо готуєте її цілою. Так в ній лишиться більше вітамінів.
Зазначені часові проміжки підходять для класичного процесу варіння у каструлі з водою. У скороварці молоду моркву можна зварити за 5 хвилин, стару — за 9, а нарізану — за 3 хвилини.
23:11
Відмовитись від кави буде легше, якщо замінити її на ці напої22:40
Чотири види рослин, які будуть кращі за кондиціонер22:01
Дев’ять рослин, які можна поставити в ванній кімнаті21:05
Які легінси будуть зайвими в гардеробі зима-202519:30
Стилісти розповіли про зміни вінтажної стрижки «Маллет» в 2025 році18:31
Жіночі стрижки-2025 для тонкого та короткого волосся16:41
Дизайнери розповіли про сукні та головні тренди на 2025 рік14:45
Як приготувати на гарнір домашні макарони з гарбуза в шпинаті14:05
Стилісти назвали дві жіночі зачіски, які повертаються в моду 202512:27
Чотири трендових пари джинсів на всі випадки життя10:50
Джогери та взуття — не єдиними кросівками можна доповнити аутфіт10:15
Ніжні та натуральні цукерки «Пташине молоко» домашнього приготування09:15
Як правильно розташовувати фітолампи над рослинами, щоб від них була користьЄ кілька визначальних ознак справжньої корисної ковбаси, за якими ви зможете обрати натуральний і смачний продукт, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ковбасу полюбляють усі, що не дивно, бо це смачний і поживний продукт. Напевно, багато хт...
Деякі господині завжди панірують котлети. Додаткова «оболонка» захищає м’ясну страву, зберігаючи в ній соки. Крім того, котлети виходять смачнішими: вони отримують цікавий хрускіт, передають Патріоти України. Найчастіше котлети обвалюються в борошні а...