Господиням на замітку! Скільки хвилин треба варити моркву, щоб її смак був ідеальний

Коренеплоди мають особливості у приготуванні, як і інші продукти. В залежності від тривалості варіння чи запікання смак відрізняється. Зберегти апетитність та структуру овочу — основна задача для господині, передають Патріоти України.

Як варити моркву

Від природи морква солодкувата на смак. У відвареному стані вона має бути не надто жорстка, але і допускати її надмірної м’якості також не варто. Тривалість варіння моркви складає від 20 до 25 хвилин. Цього часу достатньо, щоб цілий коренеплід середнього розміру став готовим. Для великих екземплярів час можна збільшити до 40 хвилин.

Коли ви варите перші страви, овочі закладаєте в бульйон вже подрібненими. Отже, час готування потрібно зменшити до 10-15 хвилин.

Зверніть увагу, що цілу морквину кладуть у холодну воду та ставлять на вогонь. В окріп кидають варитися лише подрібнений овоч.

Коли треба солити воду? Наприкінці. Основний період варіння має відбуватись без солі у простій воді. Не знімайте шкірку із моркви, якщо готуєте її цілою. Так в ній лишиться більше вітамінів.

Зазначені часові проміжки підходять для класичного процесу варіння у каструлі з водою. У скороварці молоду моркву можна зварити за 5 хвилин, стару — за 9, а нарізану — за 3 хвилини.

28 грудня

23:5315 продуктів в щоденному раціоні для підвищення заліза

23:11

Відмовитись від кави буде легше, якщо замінити її на ці напої

22:40

Чотири види рослин, які будуть кращі за кондиціонер

22:01

Дев’ять рослин, які можна поставити в ванній кімнаті

21:05

Які легінси будуть зайвими в гардеробі зима-2025

19:30

Стилісти розповіли про зміни вінтажної стрижки «Маллет» в 2025 році

18:31

Жіночі стрижки-2025 для тонкого та короткого волосся

16:41

Дизайнери розповіли про сукні та головні тренди на 2025 рік

14:45

Як приготувати на гарнір домашні макарони з гарбуза в шпинаті

14:05

Стилісти назвали дві жіночі зачіски, які повертаються в моду 2025

12:27

Чотири трендових пари джинсів на всі випадки життя

10:50

Джогери та взуття — не єдиними кросівками можна доповнити аутфіт

10:15

Ніжні та натуральні цукерки «Пташине молоко» домашнього приготування

09:15

Як правильно розташовувати фітолампи над рослинами, щоб від них була користь

В тренді

Стилісти розповіли про зміни вінтажної стрижки «Маллет» в 2025 році

Жіночі стрижки-2025 для тонкого та короткого волосся

Дизайнери розповіли про сукні та головні тренди на 2025 рік

Стилісти назвали дві жіночі зачіски, які повертаються в моду 2025

Чотири трендових пари джинсів на всі випадки життя

Ще новини:

Господиням на замітку! Чи потрібно зливати сік із квашеної капусти

субота, 10 травень 2025, 11:03

Квашена капуста – цінний продукт, джерело вітамінів та мінералів, передають Патріоти України. Рецептів приготування капусти багато, і кожен з них безумовно смачний та цінний. Однак є нюанси, про які не завадить знати, якщо ви плануєте квасити капусту. ...

А ви це знали? Що не можна їсти після хурми

субота, 10 травень 2025, 10:12

Вже давно на полицях наших магазинів та прилавках ринків продаються різноманітні екзотичні фрукти. Ми залюбки їх купуємо, та з насолодою споживаємо. Один з них – хурма, передають Патріоти України. Ці помаранчеві плоди мають масу корисних властивостей. ...