Господиням на замітку! Скільки хвилин треба варити моркву, щоб її смак був ідеальний

Коренеплоди мають особливості у приготуванні, як і інші продукти. В залежності від тривалості варіння чи запікання смак відрізняється. Зберегти апетитність та структуру овочу — основна задача для господині, передають Патріоти України.

Як варити моркву

Від природи морква солодкувата на смак. У відвареному стані вона має бути не надто жорстка, але і допускати її надмірної м’якості також не варто. Тривалість варіння моркви складає від 20 до 25 хвилин. Цього часу достатньо, щоб цілий коренеплід середнього розміру став готовим. Для великих екземплярів час можна збільшити до 40 хвилин.

Коли ви варите перші страви, овочі закладаєте в бульйон вже подрібненими. Отже, час готування потрібно зменшити до 10-15 хвилин.

Зверніть увагу, що цілу морквину кладуть у холодну воду та ставлять на вогонь. В окріп кидають варитися лише подрібнений овоч.

Коли треба солити воду? Наприкінці. Основний період варіння має відбуватись без солі у простій воді. Не знімайте шкірку із моркви, якщо готуєте її цілою. Так в ній лишиться більше вітамінів.

Зазначені часові проміжки підходять для класичного процесу варіння у каструлі з водою. У скороварці молоду моркву можна зварити за 5 хвилин, стару — за 9, а нарізану — за 3 хвилини.

28 грудня

23:5315 продуктів в щоденному раціоні для підвищення заліза

23:11

Відмовитись від кави буде легше, якщо замінити її на ці напої

22:40

Чотири види рослин, які будуть кращі за кондиціонер

22:01

Дев’ять рослин, які можна поставити в ванній кімнаті

21:05

Які легінси будуть зайвими в гардеробі зима-2025

19:30

Стилісти розповіли про зміни вінтажної стрижки «Маллет» в 2025 році

18:31

Жіночі стрижки-2025 для тонкого та короткого волосся

16:41

Дизайнери розповіли про сукні та головні тренди на 2025 рік

14:45

Як приготувати на гарнір домашні макарони з гарбуза в шпинаті

14:05

Стилісти назвали дві жіночі зачіски, які повертаються в моду 2025

12:27

Чотири трендових пари джинсів на всі випадки життя

10:50

Джогери та взуття — не єдиними кросівками можна доповнити аутфіт

10:15

Ніжні та натуральні цукерки «Пташине молоко» домашнього приготування

09:15

Як правильно розташовувати фітолампи над рослинами, щоб від них була користь

В тренді

Стилісти розповіли про зміни вінтажної стрижки «Маллет» в 2025 році

Жіночі стрижки-2025 для тонкого та короткого волосся

Дизайнери розповіли про сукні та головні тренди на 2025 рік

Стилісти назвали дві жіночі зачіски, які повертаються в моду 2025

Чотири трендових пари джинсів на всі випадки життя

Ще новини:

Кілька факторів визначальні: Як вибрати справжню ковбасу і не помилитися

неділя, 5 січень 2025, 23:10

Є кілька визначальних ознак справжньої корисної ковбаси, за якими ви зможете обрати натуральний і смачний продукт, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ковбасу полюбляють усі, що не дивно, бо це смачний і поживний продукт. Напевно, багато хт...

Ви будете здивовані! Чому досвідчені господині обвалюють котлети в горіхах

неділя, 5 січень 2025, 22:10

Деякі господині завжди панірують котлети. Додаткова «оболонка» захищає м’ясну страву, зберігаючи в ній соки. Крім того, котлети виходять смачнішими: вони отримують цікавий хрускіт, передають Патріоти України. Найчастіше котлети обвалюються в борошні а...