Коренеплоди мають особливості у приготуванні, як і інші продукти. В залежності від тривалості варіння чи запікання смак відрізняється. Зберегти апетитність та структуру овочу — основна задача для господині.передають Патріоти України.
Від природи морква солодкувата на смак. У відвареному стані вона має бути не надто жорстка, але і допускати її надмірної м’якості також не варто. Тривалість варіння моркви складає від 20 до 25 хвилин. Цього часу достатньо, щоб цілий коренеплід середнього розміру став готовим. Для великих екземплярів час можна збільшити до 40 хвилин.
Коли ви варите перші страви, овочі закладаєте в бульйон вже подрібненими. Отже, час готування потрібно зменшити до 10-15 хвилин.
Зверніть увагу, що цілу морквину кладуть у холодну воду та ставлять на вогонь. В окріп кидають варитися лише подрібнений овоч.
Коли треба солити воду? Наприкінці. Основний період варіння має відбуватись без солі у простій воді. Не знімайте шкірку із моркви, якщо готуєте її цілою. Так в ній лишиться більше вітамінів.
Зазначені часові проміжки підходять для класичного процесу варіння у каструлі з водою. У скороварці молоду моркву можна зварити за 5 хвилин, стару — за 9, а нарізану — за 3 хвилини.
Горіхи - один із найкорисніших перекусів та доповнень до основних страв. Волоські горіхи, кеш’ю, кедрові, фундук, мигдаль - вибір широкий, і вони справді приносять користь організму. Але деякі види варто вживати з обережністю, передають Патріоти Україн...
У вересні дозріла ще одна ягода, яка є невичерним джерелом корисних речовин: антиоксидантів, мінералів, вітамінів, жирних кислот, амінокислот та мікроелементів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. А нещодавні дослідження вчених встановили щ...