Господиням на замітку! Скільки хвилин треба варити моркву, щоб її смак був ідеальний

Коренеплоди мають особливості у приготуванні, як і інші продукти. В залежності від тривалості варіння чи запікання смак відрізняється. Зберегти апетитність та структуру овочу — основна задача для господині.передають Патріоти України.

Як варити моркву

Від природи морква солодкувата на смак. У відвареному стані вона має бути не надто жорстка, але і допускати її надмірної м’якості також не варто. Тривалість варіння моркви складає від 20 до 25 хвилин. Цього часу достатньо, щоб цілий коренеплід середнього розміру став готовим. Для великих екземплярів час можна збільшити до 40 хвилин.

Коли ви варите перші страви, овочі закладаєте в бульйон вже подрібненими. Отже, час готування потрібно зменшити до 10-15 хвилин.

Зверніть увагу, що цілу морквину кладуть у холодну воду та ставлять на вогонь. В окріп кидають варитися лише подрібнений овоч.

Коли треба солити воду? Наприкінці. Основний період варіння має відбуватись без солі у простій воді. Не знімайте шкірку із моркви, якщо готуєте її цілою. Так в ній лишиться більше вітамінів.

Зазначені часові проміжки підходять для класичного процесу варіння у каструлі з водою. У скороварці молоду моркву можна зварити за 5 хвилин, стару — за 9, а нарізану — за 3 хвилини.

Зупинитися важко, але: Скільки черешні можна їсти на день без негативних наслідків

вівторок, 10 червень 2025, 9:55

Кількість черешні, яку можна безпечно їсти на день, залежить від стану здоров’я, віку, рівня фізичної активності та індивідуальної реакції організму. Але загальні рекомендації виглядають так, передають Патріоти України. Черешню краще їсти між прийомами...

Є секрет! Що додати у вінегрет, щоб страва стала ще смачнішою

вівторок, 10 червень 2025, 9:09

Вінегрет можна сміливо відносити до найпопулярніших страв, тому що з простих та дешевих продуктів можна приготувати неймовірно смачний салат. Незважаючи на той факт, що вінегрет є класичною стравою з рецептурою і списком інгредієнтів, салат завжди можн...