Господиням на замітку! Скільки хвилин треба варити моркву, щоб її смак був ідеальний

Коренеплоди мають особливості у приготуванні, як і інші продукти. В залежності від тривалості варіння чи запікання смак відрізняється. Зберегти апетитність та структуру овочу — основна задача для господині.передають Патріоти України.

Як варити моркву

Від природи морква солодкувата на смак. У відвареному стані вона має бути не надто жорстка, але і допускати її надмірної м’якості також не варто. Тривалість варіння моркви складає від 20 до 25 хвилин. Цього часу достатньо, щоб цілий коренеплід середнього розміру став готовим. Для великих екземплярів час можна збільшити до 40 хвилин.

Коли ви варите перші страви, овочі закладаєте в бульйон вже подрібненими. Отже, час готування потрібно зменшити до 10-15 хвилин.

Зверніть увагу, що цілу морквину кладуть у холодну воду та ставлять на вогонь. В окріп кидають варитися лише подрібнений овоч.

Коли треба солити воду? Наприкінці. Основний період варіння має відбуватись без солі у простій воді. Не знімайте шкірку із моркви, якщо готуєте її цілою. Так в ній лишиться більше вітамінів.

Зазначені часові проміжки підходять для класичного процесу варіння у каструлі з водою. У скороварці молоду моркву можна зварити за 5 хвилин, стару — за 9, а нарізану — за 3 хвилини.

Зміцнює серце, мозок та імунітет: Ця копчена риба - справжня знахідка для літніх людей

понеділок, 25 серпень 2025, 9:45

Експерти наголошують, що ми, як нація, досі споживаємо забагато червоного м’яса і замало риби. Однак саме раціон, багатий на рибу та морепродукти, характерний для регіонів з найвищою тривалістю життя., передають Патріоти України. Риба постачає організм...

Цей секрет творить дива! Додайте половину ложки в ранкову каву - і метаболізм прискориться

понеділок, 25 серпень 2025, 8:12

Кава - улюблений ранковий напій багатьох людей. Вона заряджає енергією, покращує концентрацію та настрій, а також багата антиоксидантами. Проте її користь можна значно посилити, додавши у напій кілька спецій, передають Патріоти України. Чому варто дода...