Як приготувати печінку з яблуками в духовці за півгодини

Восени коли у господинь є свіжий урожай яблук, саме час приготувати оригінальну та корисну вечерю з печінки, передають Патріоти України.

Унікальне поєднання фруктів та печінки створює шикарний ансамбль смаку та аромату. Відмінний варіант для того, щоб урізноманітнити меню.

Подробиці

Якщо ви полюбляєте печінку, приготуйте її за цим рецептом, має сподобатись всім домочадцям.

Продукти:

  • куряча печінка – 0,7 кг;
  • яблука (кисло-солодкий сорт) – 3-4 середні плоди;
  • цибуля – 4 цибулини;
  • сіль та чорний перець;
  • мускатний горіх – щіпка;
  • вершкове масло – 20 г.

Покрокове приготування

  1. У глиняні горщики (форму для запікання) закладають шар цибулі, яку нарізали півкільцями.
  2. Далі нарізають шматочками яблука. Від шкірки не обов’язково їх очищати. Яблука складають другий шар. Кисло-солодкі плоди ідеально поєднуються з печінкою. Але можна використовувати і солодкі сорти – тут все залежить від фантазії та вподобань кулінара.
  3. Потім нарізають печінку та викладають третім шаром. Вміст горщиків (форми для запікання) солять та додають мускатний горіх.
  4. Далі повторюють викладку інгредієнтів: цибуля, яблука, печінка. Зверху викладіть яблучні шматочки.
  5. Додають вершкове масло та ставлять у духовку, розігріту до 180 градусів. Запікається страва приблизно 30 хв. Додатково заливати воду не потрібно. Яблука та печінка виділять достатньо рідини.

Звичайний перекус, який знижує холестерин і покращує здоров’я кишківника - нове дослідження вражає

неділя, 10 серпень 2025, 6:45

Нове клінічне дослідження довело: всього жменька мигдалю щодня може суттєво покращити ваш метаболічний стан - і без набору зайвої ваги. Серед виявлених ефектів: зниження поганого холестерину, зменшення запалення в кишківнику та підвищення рівня вітамін...

Дві каші української кухні увійшли до рейтингу 50-ти найсмачніших у світі

субота, 9 серпень 2025, 18:25

Українські страви банош та коливо увійшли до рейтингу найкращих каш світу. Відповідний гастрономічний рейтинг склав портал TasteAtlas, передають Патріоти України. . На п'ятому місці рейтингу - традиційний український банош, який здавна готують у карпа...