Як приготувати суп з горошком та фрикадельками

На обід приготувати суп – звичайна справа. Щоб родина була задоволена та смачно нагодована, приготуйте суп з зеленим горошком та фрикадельками. Як це зробити, читайте далі у статті, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування вам потрібна такі продукти:

  • консервований зелений горошок – 300 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • борошно – 3 ст.л.;
  • м’ясний бульйон – 1 л і 250 мл;
  • плавлені сирки – 2 шт;
  • зелень – 2 ст.л.

Для приготування фрикадельок потрібні такі інгредієнти:

  • яловичий фарш – 250 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль – ¼ ч.л.;
  • перець – дрібка;
  • мускатний горіх – дрібка.
  • яйце – 1 шт.

Як приготувати суп

Готуємо фрикадельки. Цибулю подрібніть та додайте до фаршу з яйцем, перцем та мускатним горіхом. Посоліть на свій смак. Сформуйте з цієї маси невеличкі кульки.

На сковороді розтопіть вершкове масло та додайте борошно. Постійно помішуйте, підсмажте та долийте трохи бульйону. Маса має закипіти. Консервований горошок разом з маринадом додати в соус на сковороді. Варити все разом протягом 5-7 хвилин.

Плавлені сирки поріжте на шматки та покладіть у гарячий суп. Розмішуйте, щоб вони розчинились. Покладіть фрикадельки та варіть до їх готовності. Готовий суп посипте зеленню. Подавайте до столу гарячим. Разом з ним будуть добре смакувати грінки. Смачного!

Джерело: ПростоВей

Коли насправді солити воду для пасти - кулінари розкрили секрет

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:11

Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...

Ви могли це не знати! Ніколи не загортайте залишки їжі у фольгу - ось чому це небезпечно

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:58

Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...