Є секрет! Як засолити сало, щоб тануло в роті

Близько 30 г цього продукту можна вживати щодня з користю для здоров’я. Солоне м’ясо користується особливою популярністю, так як воно довго зберігається і підходить як закуска практично до будь-якого супу та гарніру. Щоб сало вийшло м’яким та соковитим, потрібно знати, як правильно його засолювати, передають Патріоти України.

Яке сало вибрати для засолювання

Насамперед потрібно вибрати правильний шматок сала для засолювання. Краще купувати свинний продукт зі шкіркою та завтовшки не менше 2,5 сантиметра.

Сало має бути однорідним. Проткніть його ножем – воно має протикатися із опором.

У розрізі сало повинно мати білий колір із рожевим відтінком.

Не варто засолювати сало жовтуватого відтінку та надто маленькі шматки.

Інгредієнти для засолювання сала

  • Сало – 400 грамів.
  • Часник – 5-6 зубчиків.
  • Сіль – 300 г.
  • Спеції до смаку.

Приготування

Промиваємо сало під проточною водою, обсушуємо.

Викладаємо сало в миску із сіллю та натираємо з усіх боків. Зверху посипаємо спеціями.

Нарізаємо зубчики часнику тонкими пластинками і кладемо в надрізи на салі.

Залишаємо постояти сало у такому вигляді протягом 3-4 годин при кімнатній температурі.

Потім сало потрібно прибрати у холодильник і прикрити зверху серветкою.

Двічі на добу сало треба перевертати. Через 3 дні воно просолиться і його можна буде вживати.

Засолити сало можна і у банку. Інгредієнти і рецепт такий самий, тільки сало потрібно нарізати шматочками і разом із сіллю залишити в банці на 3 дні. Зберігати банку із салом потрібно в холодильнику.

Господиням на замітку! Чи може консервація "переморозитися" в погребі, і як це впливає на її якість

понеділок, 24 лютий 2025, 19:30

Домашня консервація - це популярний спосіб зберегти овочі, фрукти та ягоди на зиму, але що робити, якщо взимку температура в погребі падає нижче нуля? Чи може консервація "переморозитися", і як це позначиться на її смаку, консистенції та безпеці? РБК-У...

Не гірше, ніж у ресторані: ТОП-5 порад тим, хто хоче приготувати суші вдома

понеділок, 24 лютий 2025, 19:09

Якщо ви хоча б раз приготуєте суші вдома, то ви більше ніколи не замовлятимете їх у ресторані: страва виходить не тільки в рази смачнішою, а й набагато дешевшою, передають Патріоти України. До того ж, ви можете нічим не обмежувати політ своєї фантазії ...