Є секрет! Як засолити сало, щоб тануло в роті

З настанням осені багато людей займаються заготівлею продуктів на зиму. Це стосується й сала. Далі описаний простий рецепт приготування смачного солоного сала, яке підійде як закуска до будь-якого застілля, передають Патріоти України.

Для засолювання сала знадобляться:

  • сало – 2,5 кг;
  • кріп свіжий – 3 гілочки;
  • перець запашний у вигляді горошку – 10 штук;
  • 1 головка свіжого часнику;
  • перець червоний – 1,5 чайної ложки;
  • сіль кухонна – 6 столових ложок;
  • вода фільтрована – 2 літри;
  • перець чорний – 1,5 чайні ложки;
  • лавровий лист – 1 штука.

Спершу треба підготувати спеції для сала. Для цього промити гілочки кропу, висушити та дрібно нарізати їх. Часник очистити та нарубати невеликими шматочками.

Розділити сіль на дві рівні частини та відкласти чайну ложку меленого перцю. Покласти кріп та часник у глибоку тарілку і додати до них усі види меленого перцю та сіль. Добре розмішати.

Нарізати сало тонкими смужками, що мають ширину трохи більше 3 см. Шарами розкласти сало у велику ємність. Кожен шар добре прокидати підготовленими спеціями.

Потім розпочати приготування розсолу. У каструлю налити воду, покласти туди лист лавровий, горошки перцю, перець, що залишився, мелений і сіль.

Розмішати та поставити на вогонь до кипіння.

Потім розсіл залишити до повного остигання. Після цього залити їм сало. Місткість із салом закрити щільно і помістити в холодильник на сім днів.

Також можна залишити його засолюватись у прохолодному місці, захищеному від світла. Після цього терміну вийде смачне сало, яке можна відразу подавати на стіл.

Це був простий рецепт апетитного домашнього сала, яке стане смачною закускою до будь-якого алкогольного напою та порадує гостей.

Кілька факторів визначальні: Як вибрати справжню ковбасу і не помилитися

неділя, 5 січень 2025, 23:10

Є кілька визначальних ознак справжньої корисної ковбаси, за якими ви зможете обрати натуральний і смачний продукт, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ковбасу полюбляють усі, що не дивно, бо це смачний і поживний продукт. Напевно, багато хт...

Ви будете здивовані! Чому досвідчені господині обвалюють котлети в горіхах

неділя, 5 січень 2025, 22:10

Деякі господині завжди панірують котлети. Додаткова «оболонка» захищає м’ясну страву, зберігаючи в ній соки. Крім того, котлети виходять смачнішими: вони отримують цікавий хрускіт, передають Патріоти України. Найчастіше котлети обвалюються в борошні а...