Оливкова олія набагато корисніша за соняшникову. Це джерело олеїнової кислоти та багатьох інших важливих для людського організму сполук. Втім, для смаження оливкову олію використовувати не варто. А ось для заправки салатів вона смакує ідеально, передають Патріоти України.
Враховуючи, що продукт часто виконує роль складової частини тієї чи іншої страви, його смак має величезне значення. За бажанням ви можете зробити оливкову олію ще ароматнішою. Для цього варто використати додатковий інгредієнт.
Що покласти у пляшку
У пляшку або будь-яку іншу ємність, де зберігається оливкова олія, потрібно покласти якусь спецію. Ідеальний варіант – чебрець. Кілька гілочок цієї прянощі буде цілком достатньо для помітного покращення смаку оливкової олії.
Крім того, у пляшечку з оливковою олією можна додати 2-3 маленькі перці чилі. Можна використовувати й інші спеції: все залежить від ваших смаків та вподобань. Варто відзначити, що майже всі ароматні трави, що використовуються в кулінарії, забезпечать появу у масла цікавої і пікантної смакової нотки.
Українські страви банош та коливо увійшли до рейтингу найкращих каш світу. Відповідний гастрономічний рейтинг склав портал TasteAtlas, передають Патріоти України. . На п'ятому місці рейтингу - традиційний український банош, який здавна готують у карпа...
Раціон харчування безпосередньо впливає на тривалість та якість життя: допомагає підтримувати молодий вигляд, здорову вагу та зменшує ризик хронічних захворювань. За словами вчених, особливо влітку слід звернути увагу на сезонні продукти, багаті на фла...