
Деруни можна назвати чудовою бюджетною стравою, здатною принести різноманітність у звичний раціон, передають Патріоти України.
Однак для того, щоб страва сподобалась всім домашнім, вона має бути красивою та смачною.
За естетику дерунів відповідає колір. Ідеальна апетитна страва виходить у золотистих відтінках. Однак часом можна зіткнутися з тим, що картопля чорніє буквально на очах.
Як цього уникнути
Цибуля
Цей продукт є обов’язковим компонентом дерунів, однак із її додаванням результат може бути непередбачуваним. Справа в тому, що існує особлива методика додавання овочів.
Для того, щоб деруни зберегли золотистий відтінок, важливо чергувати компоненти, натираючи їх невеликими порціями по черзі.
При такому підході страва вийде соковитою, смачною та естетичною.
Борошно
Не всі господині “визнають” деруни з борошном. Їм здається, що цей інгредієнт є зайвим.
Однак кілька ложок борошна все ж таки варто додати.
Зокрема, такі деруни набагато простіше буде сформувати. Також картопля завдяки борошну не почорніє.
Лимонний сік
Всім відомі освітлюючі властивості лимона. З цієї причини сік цитрусового допомагає картоплі залишатися золотистим.
На 0,5 кг тіста для дерунів вистачить половини ложки лимонного соку.
Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...
Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...