Лайфхак, який позбавить хімії та покращить смак магазинної курки

Як тільки приношу додому магазинну курку – одразу ж заливаю її солоною водою – цей лайфхак мені підказала одна жінка, ну а я ділюся з вами, передають Патріоти України.

Усі ми знаємо, що в магазинній курці повно хімії, антибіотиків та гормонів. Хтось не надає цьому значення, тому нічого не робить із куркою і одразу готує. А хтось намагається прибрати всю цю хімію, чи принаймні скоротити її кількість.

Взагалі, звичайно, краще купувати домашню курку або самим розводити курей (якщо жити на селі). Але коштує домашня курка дорого.

Раніше, щоб цих хімікатів позбутися, я маринувала курку, якщо збиралася запікати в духовці. А якщо для супу – то зливала першу воду після закипання.

А потім дізналася про ще один спосіб – це вимочувати курку в міцному соляному розчині.

Пропорції такі: на 1 літр води – 3 столові ложки солі та 1 чайна ложка лимонної кислоти. Розмішуємо до розчинення солі, опускаємо курку. Води має бути стільки, щоб курка була повністю занурена.

Вимочуємо щонайменше 3 години, можна залишити і довше, я іноді навіть на ніч залишаю. Такий розчин відмінно виводить з курки антибіотики та все інше. Тож магазинну курку тепер не страшно їсти.

А ще м’ясо стає м’якшим і соковитішим – це такий приємний бонус.

Сподіваюся, вам було корисно!

ТОП-3 продукти, з якими курячий бульйон буде ідеальним

неділя, 5 січень 2025, 6:07

Багато господинь помилково вважають, що зварити ідеальний бульйон дуже легко: достатньо залити курку водою і поставити на вогонь, передають Патріоти України. Але насправді тут є низка нюансів, без дотримання яких неможливо приготувати ідеальний бульйон...

Не робіть так! Що псує смак картопляного пюре

неділя, 5 січень 2025, 5:40

На перший погляд зварити картоплю і зробити з неї пюре — цілком проста задача. Трохи солі для смаку та молока для консистенції і вершкової текстури — страва готова. По факту чомусь з’являється водянистий присмак та змінюється колір пюре. Отже, десь в п...