
Є кілька продуктів, які можна додати до дерунів замість яєць. Перший – це крохмаль, яким найчастіше замінюють яйця у випічці. Другий – це майонез. Він робить деруни більш пишними та ніжними на смак, передають Патріоти України.
Замінити яйця можна сметаною та кефіром. Водночас молочні продукти зроблять деруни світлими. Як відомо, картопля, натерта на тертці, швидше темніє.
А якщо в ній буде щось молочне, то синюватого відтінку вдасться уникнути.
Чим би ви не замінили яйця в деруни, вони чудово посмажуться, і на смак інгредієнти не вплинуть.
До речі, у рецепті традиційних дерунів є лише картопля, сіль, борошно, перець та щіпка соди.
Яйця стали додавати для того, щоб деруни краще схоплювалися на сковорідці та не пригоряли.
Якщо яєць в холодильнику немає, рекомендуємо щось додати замість них, інакше деруни вийдуть сухуватими.
Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...
Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...