Лише спробуйте! ТОП-7 секретів, які дозволяють борщу стати ще смачнішим

Борщ – смачна та популярна у всьому світі страва, оскільки має унікальний смак, передають Патріоти України.

Але простою цю страву не назвеш, оскільки навіть досвідчені господині не завжди здатні приготувати його смачним.

Подробиці

Які секрети допоможуть зробити борщ смачнішим.

1.М’ясо

Якщо ви хочете отримати наваристий м’ясний бульйон, не варто обирати куряче м’ясо: так, воно дешевше, але результат вийде набагато скромніше.

Краще обирайте стандартну яловичину на кістці.

2.Бульйон

Мистецтво приготування смачного бульйону потребує уважності та часу. Так, на півкіло м’яса слід брати 3 літри води. Також варто покласти моркву та цибулину, щоб бульйон став більш насиченим.

Варити доведеться щонайменше 2 години, знімаючи піну. Потім процідіть бульйон, приберіть овочі та м’ясо.

3.Кістка

Після того, як м’ясна частина виконала своє призначення – дала борщу наваристість, ми її прибираємо. З кістки зрізаємо м’ясо, яке додамо до борщу вже після готовності.

4.Буряк

Ніколи не варто додавати буряки відразу в борщ, інакше ми не отримаємо красивого червоного кольору. Овочі обсмажуємо окремо з невеликою кількістю оливкової олії та соком лимона. Цитрус надасть борщу оригінальної кислинки і збереже яскраво-червоний колір.

5.Засмажка

Без неї борщ буде зовсім не той, тому потрібно окремо протушкувати цибулю з морквою та томатною пастою. Завдяки засмажці борщ виходить неймовірно ароматним.

6.Часник та сало

Часник дрібно рубаємо, сало розрізаємо на порційні шматочки. Додаємо інгредієнти наприкінці і після цього закінчуємо варіння.

Багато хто нехтує цими компонентами, а дарма: у класичному рецепті без сала з часником не обійтися.

7.Подача

Щоб борщ став смачнішим, потрібно дати йому час настоятись. Саме тому він стає смачнішим наступного дня. Мінімальний час, який необхідно дати борщу, щоб стати смачнішим, – 60 хвилин.

При подачі додайте жирної сметани, пампушок та ароматної свіжої зелені.

Джерело: ПростоВей

Чим посипати дно форми для випічки, щоб шарлотка вийшла пишною

п’ятниця, 25 квітень 2025, 18:14

Яка смачна та ароматна домашня випічка. Серед її різноманіття дуже популярною є шарлотка. Звісно, що кожна господиня з часом та досвідом, обирає свій, особливо смачний рецепт її приготування, передають Патріоти України. Основним інгредієнтом цього аром...

Господиням на замітку! Як засолити скумбрію, щоб було смачно без зайвих дій

п’ятниця, 25 квітень 2025, 17:13

Оселедець та скумбрія лідери щодо користі за кількістю риб’ячого жиру. Звичайно, мова зараз йде про доступні різновиди риби. Спробуйте зробити її домашнього посолу. Це швидко, смачно та доступно. Пропонуємо перевірений рецепт, передають Патріоти Україн...