Борщ – смачна та популярна у всьому світі страва, оскільки має унікальний смак, передають Патріоти України.
Але простою цю страву не назвеш, оскільки навіть досвідчені господині не завжди здатні приготувати його смачним.
Які секрети допоможуть зробити борщ смачнішим.
Якщо ви хочете отримати наваристий м’ясний бульйон, не варто обирати куряче м’ясо: так, воно дешевше, але результат вийде набагато скромніше.
Краще обирайте стандартну яловичину на кістці.
Мистецтво приготування смачного бульйону потребує уважності та часу. Так, на півкіло м’яса слід брати 3 літри води. Також варто покласти моркву та цибулину, щоб бульйон став більш насиченим.
Варити доведеться щонайменше 2 години, знімаючи піну. Потім процідіть бульйон, приберіть овочі та м’ясо.
Після того, як м’ясна частина виконала своє призначення – дала борщу наваристість, ми її прибираємо. З кістки зрізаємо м’ясо, яке додамо до борщу вже після готовності.
Ніколи не варто додавати буряки відразу в борщ, інакше ми не отримаємо красивого червоного кольору. Овочі обсмажуємо окремо з невеликою кількістю оливкової олії та соком лимона. Цитрус надасть борщу оригінальної кислинки і збереже яскраво-червоний колір.
Без неї борщ буде зовсім не той, тому потрібно окремо протушкувати цибулю з морквою та томатною пастою. Завдяки засмажці борщ виходить неймовірно ароматним.
Часник дрібно рубаємо, сало розрізаємо на порційні шматочки. Додаємо інгредієнти наприкінці і після цього закінчуємо варіння.
Багато хто нехтує цими компонентами, а дарма: у класичному рецепті без сала з часником не обійтися.
Щоб борщ став смачнішим, потрібно дати йому час настоятись. Саме тому він стає смачнішим наступного дня. Мінімальний час, який необхідно дати борщу, щоб стати смачнішим, – 60 хвилин.
При подачі додайте жирної сметани, пампушок та ароматної свіжої зелені.
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...