М’ясо буде з ароматом мангалу! Як приготувати шашлик у духовці

Навіть при поганій погоді можна поласувати смачним шашликом. А приготувати його можна в духовці. Так, нічого особливого, просто у вас гарантовано буде м’яке, ароматне та дуже смачне, передають Патріоти України.

Правильно вибирайте м’ясо

Це найперше правило. Від нього залежить успіх вашої кулінарної справи. В першу чергу вибирайте шийну частину, якщо готуєте з яловичини або свинини. Видаліть всі плівки та жили. Надайте перевагу м’ясу з жировим прошарком. Тоді воно точно не буде сухим після запікання.

Метод нарізки

Не нарізайте занадто малі або тонкі шматочки. Справа в тому, що вони стануть швидко сухі. Шматки повинні бути середнього розміру. В більших за розміром залишиться більше смаку та соку.

Приготуйте маринад

Він повинен бути обов’язково. Він надасть смак та м’якість. Пам’ятайте, що на мангалі більша температура, тому шашлик готується швидше. І маринування вистачає, яке було протягом 2-3 годин. А от для приготування в духовці маринувати треба довше. Розраховуйте на 8-12 годин.

Ароматний димок

Доведеться використовувати рідкий дим. Без нього отримати потрібний аромат не вийде. Рідкий дим треба додати або трохи в маринад, або на деко з шашликом. На 1 кг знадобиться 1 ч.л. рідкого диму.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Домашня випічка не буде твердіти, якщо знати один кулінарний лайфхак

середа, 16 жовтень 2024, 19:10

Коли дістаєш з духовки випічку, вона така пухка та духмяна. На неї неможливо надивитися та нарадуватися, яка ж вона апетитна. А ранком чекає досить неприємний момент: все стало твердим та навіть дубовим, передають Патріоти України. Найперше треба перев...

Господиням на замітку! Чи потрібно замочувати пшоно перед варінням

середа, 16 жовтень 2024, 18:13

Пшоняна каша може стати не тільки ідеальним гарніром, але й чудовим сніданком, хоча багато хто недооцінює цю крупу, передають Патріоти України. Адже це досить корисний продукт харчування. Страви з пшона не дають засвоюватись жирам з їжі, завдяки чому м...