Під час варіння м’яса деякі професійні кулінари виконують дію, яка багатьом господаркам може здатися дуже дивною, передають Патріоти України.
Наприклад, кухарі нерідко кидають у киплячу воду бананову шкірку. Робиться це для покращення смакових якостей м’ясної страви. Страва набуває ідеальної консистенції. При цьому особливих зусиль докладати не доводиться.
Багато кулінарів-професіоналів не вважають бананову шкірку відходом, адже цей фруктовий залишок може допомогти при приготуванні м’яса.
Якщо в рідині, яка вирує в каструлі, буде не тільки м’ясний продукт, а й жовта шкірка, то страва набуде неймовірної соковитості. Крім того, на момент приготування страва буде відрізнятися ідеальним ароматом.
У кулінара не виникне питань і щодо ступеня готовності страви: м’ясо буде добре провареним. Іншими словами, бананова шкірка дозволяє запобігти таким неприємним моментам, як надмірна жорсткість, сухість і «сиринка» м’ясної страви.
Щоправда, надто довго тримати шкірку від банана у каструлі не треба. «Спільна» обробка окропом повинна тривати буквально пару хвилин. Після цього шкірку треба буде витягти.
Багато господинь помилково вважають, що зварити ідеальний бульйон дуже легко: достатньо залити курку водою і поставити на вогонь, передають Патріоти України. Але насправді тут є низка нюансів, без дотримання яких неможливо приготувати ідеальний бульйон...
На перший погляд зварити картоплю і зробити з неї пюре — цілком проста задача. Трохи солі для смаку та молока для консистенції і вершкової текстури — страва готова. По факту чомусь з’являється водянистий присмак та змінюється колір пюре. Отже, десь в п...