Не робіть помилок! Чому курка в духовці виходить, як варена

Чому курка в духовці виходить без скоринки а вологою, начебто вона варилася, передають Патріоти України.

Щоб курка в духовці вийшла сухою та із золотистою скоринкою, потрібно знати секрети приготування.

Подробиці

По-перше, для запікання потрібно купувати охолоджену курку.

Щоб хрумка скоринка вийшла справді ідеальною, потрібно додати додаткові інгредієнти. Без маринаду не обійтись.

Найпопулярніший маринад – мед, гірчиця, сіль та перець. Можна додати розпушувач.

Розпушувач підсушить м’ясо і вбере зайву вологу з курячої шкіри.

На смакові якості це ніяк не вплине, адже до складу входять сода і кислота, що нейтралізують один одного.

Додайте одну ложку розпушувача в маринад, і курочка вийде сухою та хрусткою, а не вареною на смак.

Курка 100% вийде зі скоринкою, якщо готувати її на солі. Для цього потрібно засипати лист сіллю, так, щоб вона на палець закривала дно, і покласти зверху тушку.

Запікати курку на солі можна без рукава.

Спосіб приготування

Курку промийте, обсушіть паперовим рушником.

Натріть маринадом. Залиште на 3-4 години.

Запікати курку потрібно згідно з рецептом. Перші 40 хвилин можна запікати її у фользі, а потім без фольги до утворення золотистої скоринки.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Домашня випічка не буде твердіти, якщо знати один кулінарний лайфхак

середа, 16 жовтень 2024, 19:10

Коли дістаєш з духовки випічку, вона така пухка та духмяна. На неї неможливо надивитися та нарадуватися, яка ж вона апетитна. А ранком чекає досить неприємний момент: все стало твердим та навіть дубовим, передають Патріоти України. Найперше треба перев...

Господиням на замітку! Чи потрібно замочувати пшоно перед варінням

середа, 16 жовтень 2024, 18:13

Пшоняна каша може стати не тільки ідеальним гарніром, але й чудовим сніданком, хоча багато хто недооцінює цю крупу, передають Патріоти України. Адже це досить корисний продукт харчування. Страви з пшона не дають засвоюватись жирам з їжі, завдяки чому м...