Правильно засолені огірки хрумтять так само дзвінко, як і свіжі, а при неправильному способі соління – киснуть, пліснявіють і розповзаються прямо в банці, передають Патріоти України.
Що може піти не так при засолюванні огірків, розповіли досвідчені куховарки. Незважаючи на те, що в рецепті фігурує велика кількість солі, зберігати таку заготівлю можна в холодильнику або іншому приміщенні, де температура повітря близька до 0 градусів Цельсія.
Найневинніше, що могло статися, був обраний сорт, який не підходить для соління. Те саме трапляється, коли солять дуже великі огірки або перетримали банку в теплі, поклавши до того ж недостатню кількість солі.
Скиснути овоч може тільки в одному випадку – якщо солі мало. Таке трапляється, але заготівлю вже не врятувати та використати її ніде не вдасться.
Можливо, що були погано помиті банки або знову ж таки не вистачає солі. Можна спробувати переварити розсіл, обробити банки та додати по готовності 1 ст. л. горілки на 1 літр розсолу.
Це молочна кислота, позбавитися якої можна, якщо вимочити огірки в холодній воді перед засолюванням. Огірки можна їсти, але їх доведеться вилучити з розсолу та з’їсти якнайшвидше.
Огірки можуть розповзтися, якщо на засолювання були пущені овочі низької якості, давно зібрані і в’ялі. Огірки потрібно витягти з розсолу і пустити для приготування супів або салатів.
Горіхи - один із найкорисніших перекусів та доповнень до основних страв. Волоські горіхи, кеш’ю, кедрові, фундук, мигдаль - вибір широкий, і вони справді приносять користь організму. Але деякі види варто вживати з обережністю, передають Патріоти Україн...
У вересні дозріла ще одна ягода, яка є невичерним джерелом корисних речовин: антиоксидантів, мінералів, вітамінів, жирних кислот, амінокислот та мікроелементів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. А нещодавні дослідження вчених встановили щ...