Не робіть помилок! Чому солоні огірки не хрумтять, киснуть і пліснявіють

Правильно засолені огірки хрумтять так само дзвінко, як і свіжі, а при неправильному способі соління – киснуть, пліснявіють і розповзаються прямо в банці, передають Патріоти України.

Що може піти не так при засолюванні огірків, розповіли досвідчені куховарки. Незважаючи на те, що в рецепті фігурує велика кількість солі, зберігати таку заготівлю можна в холодильнику або іншому приміщенні, де температура повітря близька до 0 градусів Цельсія.

Якщо огірки не хрумтять

Найневинніше, що могло статися, був обраний сорт, який не підходить для соління. Те саме трапляється, коли солять дуже великі огірки або перетримали банку в теплі, поклавши до того ж недостатню кількість солі.

Якщо огірки кислі

Скиснути овоч може тільки в одному випадку – якщо солі мало. Таке трапляється, але заготівлю вже не врятувати та використати її ніде не вдасться.

Якщо огірки пліснявіють

Можливо, що були погано помиті банки або знову ж таки не вистачає солі. Можна спробувати переварити розсіл, обробити банки та додати по готовності 1 ст. л. горілки на 1 літр розсолу.

Якщо на дні банки білі пластівці

Це молочна кислота, позбавитися якої можна, якщо вимочити огірки в холодній воді перед засолюванням. Огірки можна їсти, але їх доведеться вилучити з розсолу та з’їсти якнайшвидше.

Якщо огірки стали м’які

Огірки можуть розповзтися, якщо на засолювання були пущені овочі низької якості, давно зібрані і в’ялі. Огірки потрібно витягти з розсолу і пустити для приготування супів або салатів.

Джерело: ПростоВей

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...