Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання пристрою для приготування деяких із найпоширеніших продуктів на вашій кухні, пише OBOZ.UA.
Наприклад, макарони не слід варити у фритюрниці, оскільки для їх приготування потрібна рідина. Це пояснюється тим, що коли гаряче повітря циркулює по кошику аерофритюрниці, рідини та соуси спричиняють бризки, що може бути небезпечним.
Непотрібні рідини також можуть забруднити вашу аерофритюрницю та створити для вас більше роботи під час її чищення. Заборона на рідини пояснюється ще й тим, що гаряче повітря циркулює, а це може спричинити бризки, які досить небезпечні.
Це пояснюється тим, що прилад не призначений для кип’ятіння їжі, тому додавання води може пошкодити нагрівальний елемент і, у свою чергу, фритюрницю. Макарони можна готувати у фритюрниці лише у тому випадку, якщо вони попередньо відварені, і їх треба лише запекти.
Українські страви банош та коливо увійшли до рейтингу найкращих каш світу. Відповідний гастрономічний рейтинг склав портал TasteAtlas, передають Патріоти України. . На п'ятому місці рейтингу - традиційний український банош, який здавна готують у карпа...
Раціон харчування безпосередньо впливає на тривалість та якість життя: допомагає підтримувати молодий вигляд, здорову вагу та зменшує ризик хронічних захворювань. За словами вчених, особливо влітку слід звернути увагу на сезонні продукти, багаті на фла...