
Якщо ви приступає до приготування випічки, то прагнете, щоб булочки та пироги якомога довше залишалися м’якими та смачними, передають Патріоти України.
Однак через неправильну роботу з тістом випічка може кришитися буквально з першого ж дня, що псує враження. Тому варто знати, які помилки стають причиною цього негативного результату.
У чому вони?
1.Надлишок дріжджів
Як правило, цей компонент вводиться для того, щоб зробити борошняні вироби більш пишними та смачними. Але вкрай важливо дотримуватися пропорцій, які вказуються в рецепті. Якщо дріжджів ввести більше, ніж належить, то випічка ламатиметься. Також у булочок з’явиться не зовсім приємний відтінок смаку.
2.Методика введення борошна
Досвідчені кулінари ніколи не додають все борошно в один момент. Через це тісто може вийти занадто “крутим” та твердим. Найкраще вводити борошно поступово. У такому разі у вас з’явиться можливість вплинути на консистенцію тіста.
3.Тривале очікування
Дріжджовому тісту потрібен час для того, щоб піднятися. Однак не варто залишати тісто надто довгий термін. Якщо воно “перестоїть”, то якість випічки залишатиме бажати кращого. Тому залишайте тісто не більше ніж на чверть години.
Іноді, розбиваючи яйце, можна помітити маленьку червону плямку, схожу на краплю крові. Багато людей відразу викидають таке яйце або видаляють пляму. Насправді, червона пляма - це невеликий згусток крові, що виникає через мікрокрововилив у репродуктивно...
Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...