Якщо ви приступає до приготування випічки, то прагнете, щоб булочки та пироги якомога довше залишалися м’якими та смачними, передають Патріоти України.
Однак через неправильну роботу з тістом випічка може кришитися буквально з першого ж дня, що псує враження. Тому варто знати, які помилки стають причиною цього негативного результату.
У чому вони?
1.Надлишок дріжджів
Як правило, цей компонент вводиться для того, щоб зробити борошняні вироби більш пишними та смачними. Але вкрай важливо дотримуватися пропорцій, які вказуються в рецепті. Якщо дріжджів ввести більше, ніж належить, то випічка ламатиметься. Також у булочок з’явиться не зовсім приємний відтінок смаку.
2.Методика введення борошна
Досвідчені кулінари ніколи не додають все борошно в один момент. Через це тісто може вийти занадто “крутим” та твердим. Найкраще вводити борошно поступово. У такому разі у вас з’явиться можливість вплинути на консистенцію тіста.
3.Тривале очікування
Дріжджовому тісту потрібен час для того, щоб піднятися. Однак не варто залишати тісто надто довгий термін. Якщо воно “перестоїть”, то якість випічки залишатиме бажати кращого. Тому залишайте тісто не більше ніж на чверть години.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...