Оцінять всі! Як з картоплі та курки приготувати смачну страву для всієї родини

Цю страву господині готують на будь-який випадок: і на святковий стіл, і до звичайного сімейного обіду чи вечері. Таку страву оцінять усі і навіть попросять добавки. Готується воно легко, а продукти найдоступніші, передають Патріоти України.

Інгредієнти (для форми 26-28 см):

  • філе курки (індички) – 0,5 кг;
  • картопля – 0,5 кг;
  • помідори – 1-2 штуки;
  • сир (за бажанням);
  • вершки (10%) – 80-100 мл;
  • курячі яйця – 2 штуки;
  • сметана – 2 столові ложки;
  • сіль.

Для маринаду:

  • паприка (солодка), часник (сушений), кріп (сушений) – по 1 чайній ложці;
  • сіль – ½ чайної ложки;
  • майонез – 2 столові ложки.

Покрокове приготування

  • Філе курки (індички) нарізають кубиками. Додають паприку, часник, кріп, сіль та майонез. Інгредієнти перемішують та залишають маринуватися на 15 хв.
  • Форму змащують олією і укладають картопля кружальцями. Зверху кладуть філе курки (індички).
  • Далі готують заливку: змішують яйця, сметану, вершки та сіль. Інгредієнти перемішують до однорідності та заливають у форму.
  • Викладають кружальцями помідори та, за бажанням, посипають тертим сиром. Все це накривають фольгою і відправляють запікатися в духовку на 60 хв. за температури 180 градусів.
  • Через годину фольгу прибирають та запікають ще 15 хв., але температуру збільшують до 200 градусів.
  • Страву прикрашають свіжою зеленню та подають до столу.

Оцінять всі! Як зробити піцу на лаваші за 15 хвилин

середа, 5 лютий 2025, 11:09

Якщо хочете порадувати своїх рідних піцою, а часу на приготування тіста немає, то спробуйте зробити швидку піцу на лаваші. Вона готується за 15 хвилин, передають Патріоти України. Для цього вам треба купити дві упаковки круглих лавашів. Щоб їх було 4 ш...

Смакота! Як приготувати пишні деруни з хрусткою скоринкою

середа, 5 лютий 2025, 10:08

Секрет ідеальної страви у правильному виборі картоплі, передають Патріоти України. При цьому соду та розпушувач використовувати не треба. Достатньо взяти звичайний набір продуктів для приготування дерунів: картопля, цибуля, борошно, яйця та спеції. Не ...