
Цю страву господині готують на будь-який випадок: і на святковий стіл, і до звичайного сімейного обіду чи вечері. Таку страву оцінять усі і навіть попросять добавки. Готується воно легко, а продукти найдоступніші, передають Патріоти України.
Інгредієнти (для форми 26-28 см):
- філе курки (індички) – 0,5 кг;
- картопля – 0,5 кг;
- помідори – 1-2 штуки;
- сир (за бажанням);
- вершки (10%) – 80-100 мл;
- курячі яйця – 2 штуки;
- сметана – 2 столові ложки;
- сіль.
Для маринаду:
- паприка (солодка), часник (сушений), кріп (сушений) – по 1 чайній ложці;
- сіль – ½ чайної ложки;
- майонез – 2 столові ложки.
Покрокове приготування
- Філе курки (індички) нарізають кубиками. Додають паприку, часник, кріп, сіль та майонез. Інгредієнти перемішують та залишають маринуватися на 15 хв.
- Форму змащують олією і укладають картопля кружальцями. Зверху кладуть філе курки (індички).
- Далі готують заливку: змішують яйця, сметану, вершки та сіль. Інгредієнти перемішують до однорідності та заливають у форму.
- Викладають кружальцями помідори та, за бажанням, посипають тертим сиром. Все це накривають фольгою і відправляють запікатися в духовку на 60 хв. за температури 180 градусів.
- Через годину фольгу прибирають та запікають ще 15 хв., але температуру збільшують до 200 градусів.
- Страву прикрашають свіжою зеленню та подають до столу.
Майонез – смачний, але не найкорисніший соус. Багато консервантів та інших добавок позбавляють страву багатьох благотворних властивостей, передають Патріоти України. Крім того, деякі гурмани скаржаться на “ненатуральний” смак майонезу. Всі вищезгадані ...
Багатьом смакує домашнє молоко, однак у нього нетривалий термін зберігання. Тому варто знати, які прості хитрощі допоможуть його продовжити. У чому полягають головні секрети, передають Патріоти України. Це найпростіший спосіб збільшення терміну придатн...