Печені яблука з сиром та чорносливом за 7 хвилин

Печені яблука рекомендовані до вживання дієтологами та практично не мають обмежень та протипоказань, передають Патріоти України.

Сучасне життя диктує свої умови і на часі приготування швидких корисних низькокалорійних страв та десертів. Тому особливої популярності знову набули й печені яблука.

Тим паче, що сьогодні не потрібно витрачати на їх приготування багато часу.

Подробиці

Сучасні технології та кухонне приладдя значно прискорюють та полегшують процес приготування страв. От і печені яблука можна приготувати за 7 хвилин.

Сам собою рецепт не новий. Начинку до них можна коригувати та підібрати на свій смак і вподобання. Яблука потрібно почистити, розрізати на половинки та начинити їх сиром.

Відмінно доповнить смакову палітру курага, родзинки, горіхи, кориця, ваніль та інші добавки.

Щоб приготувати яблука з кисломолочним сиром і чорносливом, потрібно помити і висушити чорнослив, нарізати його шматочками і покласти в середину яблука.

Потім накриваємо його кисломолочним сиром, посипаємо цукром та корицею або додаємо трохи меду.

Де запікати

А запікати яблука простіше у мікрохвильовій печі. Залежно від максимальної потужності на все піде 7-8 хвилин.

Користь печених яблук

Печені яблука можуть їсти діти та дорослі. Якщо включити їх у постійний раціон, можна вирішити проблеми зі здоров’ям і навіть використовувати як засіб профілактики багатьох захворювань.

За відсутності протипоказань та хронічних хвороб за один день доросла людина може з’їсти до 5 печених яблук.

Пацієнтам із цукровим діабетом, гастритом, виразками та іншими захворюваннями потрібно обмежитися двома плодами.

Господиням на замітку! Як позбавити печінку гіркоти і зробити смачнішою

п’ятниця, 13 червень 2025, 12:05

Основні претензії до печінки з боку господарок полягають у тому, що вона виходить гіркою та жорсткою. Однак не всі знають, що причина криється лише в неправильному підході до готування. Якщо правильно обробити продукт, він виходить смачним і ніжним, пе...

Буде ідеальна! Як зробити, щоб смажена картопля не пригорала, не прилипала і не стала м’якою

п’ятниця, 13 червень 2025, 11:09

Якщо ви хочете приємно здивувати домашніх, то зробити це дуже просто: досить смачно посмажити картоплю. Проте впоратися із завданням по силі лише досвідченій господині, оскільки страва здається нехитрою лише на перший погляд, передають Патріоти України...