Будь-який салат може стати прикрасою столу та гордістю господині, якщо трохи покращити його смак. А щоб цього досягти, ми розповідаємо про кілька невеликих хитрощів, передають Патріоти України.
Зазвичай спеції додають до салату відразу ж і тільки потім заправляють його олією. Але розкрити і посилити смак спецій можна, вчинивши так: необхідно нагріти олію на сковороді і всипати в неї спеції, вибрані для салату. Важливо не смажити, а просто перемішати їх у гарячій олії. Далі салат заправляється ароматною гарячою заправкою та перемішується.
Як би це дивно не звучало, але покращити смак салатів з буряком, наприклад, вінегрету, можна, додавши до нього столову ложку молока з розчиненим у ньому цукром. Так само додати підсолоджене молоко можна в салати з тертим вареним або сирим буряком і навіть в оселедець під шубою.
Якщо салату кислинка не потрібна, але хочеться надати йому легкий аромат лимона, то в миску з інгредієнтами можна покласти лимонну шкірку. Вона збагатить своїм запахом усі компоненти страви. Перед подачею скоринку потрібно прибрати.
Запах часнику пробуджує апетит і робить страву привабливішою. Ось тільки свіжий часник далеко не завжди доречний у салаті. Тому якщо потрібно лише надати часниковий аромат, то миску з салатом можна помістити скоринку чорного хліба, натерту свіжим часником. Так само, як і з лимоном, часник віддасть свій аромат овочам. Таож можна додати часниковий порошок, він надасть легенький не виражений аромат часнику.
Їжа, яка впала на землю, може миттєво перетворитися на бактерійну пастку - особливо влітку. Дієтологиня Емілі Лімінг попереджає: деякі продукти поглинають до 97% мікробів уже в першу секунду після падіння, передають Патріоти України. Чи справді діє "пр...
Приготувати смачний і соковитий курячий шашлик вдома просто - достатньо духовки та кількох сезонних овочів. Щоб м’ясо не вийшло сухим, важливо правильно вибрати маринад та спеції. Цей рецепт від фудблогерки Mariiam Foodblog допоможе зробити вечерю легк...