Що додати в тісто для пишних та м'яких оладок - рецепт від кулінара

Найкраща страва для швидкого сніданку - домашні оладки, які можна готувати на основі молока, кефіру, йогурту, окропу, сироватки. Для того, щоб оладки вийшли пишними та м'якими, кулінари радять додати до тіста трохи соди, а також яйця, передають Патріоти України.

Кулінарка Яна поділилася в Instagram рецептом пишних, високих оладок на кефірі, які завжди виходять вдалими.

Інгредієнти:

  • теплий кефір – 300 мл
  • яйця – 1 шт.
  • цукор – 3 ст. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • борошно – 220 г
  • сода – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Нагрійте кефір до кімнатної температури.

2. У мисці змішайте яйце з цукром та сіллю, але не збивайте.

3. До яєчної суміші додайте кефір, борошно і в самому кінці соду, перемішайте і накрийте мискою або харчовою плівкою на 15 хвилин.

4. Після готового тіста не перемішуйте, а обережно наберіть ложкою, викладіть на гарячу сковороду з олією й смажте на середньому вогні з двох боків.

А ви це знали? Кому категорично заборонено їсти банани і в чому причина

п’ятниця, 24 січень 2025, 16:44

Цей солодкий екзотичний фрукт люблять абсолютно всі, однак лікарі назвали тих, кому не можна вживати банани, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Банани – це вкрай корисні фрукти для нашого здоров’я, бо містять вітаміни групи B, вітамін С, к...

Як приготувати запіканку з картоплі та гарбуза, щоб вона стала вашою коронною стравою

п’ятниця, 24 січень 2025, 16:13

Полюбити овочі можна. Якщо ви не є їх прихильником, спробуйте приготувати з них запіканку. Це буде вдала ідея для легкої вечері, передають Патріоти України. Картоплю потрібно нарізати кружальцями. Гарбуз натріть на тертці. Форми для запіканки змастіть ...