Що додати в тісто для пишних та м'яких оладок - рецепт від кулінара

Найкраща страва для швидкого сніданку - домашні оладки, які можна готувати на основі молока, кефіру, йогурту, окропу, сироватки. Для того, щоб оладки вийшли пишними та м'якими, кулінари радять додати до тіста трохи соди, а також яйця, передають Патріоти України.

Кулінарка Яна поділилася в Instagram рецептом пишних, високих оладок на кефірі, які завжди виходять вдалими.

Інгредієнти:

  • теплий кефір – 300 мл
  • яйця – 1 шт.
  • цукор – 3 ст. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • борошно – 220 г
  • сода – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Нагрійте кефір до кімнатної температури.

2. У мисці змішайте яйце з цукром та сіллю, але не збивайте.

3. До яєчної суміші додайте кефір, борошно і в самому кінці соду, перемішайте і накрийте мискою або харчовою плівкою на 15 хвилин.

4. Після готового тіста не перемішуйте, а обережно наберіть ложкою, викладіть на гарячу сковороду з олією й смажте на середньому вогні з двох боків.

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...