Щоб котлети були соковиті: Що не можна додавати до фаршу і які нюанси варто знати

Як зробити, щоб котлети були соковитими, а не твердими, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Здавалося б, що складного у приготуванні котлет – тисячі українців готують їх щодня. Приправити фарш, додати яйце, молоко, хліб. Але, виявляється, не все так просто.

Досвідчені кухарі не додають до котлетного фаршу молоко та яйця, і ось чому.

Чому не додають молоко? Мало хто знає, що молоко не витримує термічну обробку, особливо якщо йдеться про смаження – протеїн, який є в молоці, за такої температури звертається. Як результат, котлети виходять твердими, а отже, не особливо смачними. Тому молоко однозначно додавати не варто.

З використанням яєць ще складніше, бо цей компонент краще за інших скріплює фарш у котлетах, не дає їм розвалитися, за це потрібно віддати їм належне. Однак яйця також є винуватцями того, що котлети виходять жорсткими.

Чим же тоді "скріпити" фарш замість яєць? Кухарі радять ввести до складу фаршу трохи білого хліба та манної крупи. Вони не дадуть котлетам розвалитися, водночас котлети будуть пухкими.

Джерело: ТСН.ua

Ви все життя п’єте каву неправильно: один інгредієнт - і жир зникає!

середа, 13 серпень 2025, 7:15

Кава - не просто напій, який допомагає прокинутися. Виявляється, при правильному приготуванні вона здатна запускати процеси спалювання жиру і прискорювати метаболізм, передають Патріоти України. Але все залежить від того, що саме ви в неї додаєте. Досл...

А ви це знали? Що буде, якщо зберігати лимони в морозилці

вівторок, 12 серпень 2025, 12:40

Ось що станеться, якщо зберігати лимони в морозилці, передають Патріоти України.