Слабосолона скумбрія за найсмачнішим рецептом - перевірено господинями

Домашня рибка найкраща та найсвіжіша. Якщо ви хочете засолити скумбрію, за цим рецептом вона гарантована вийде смачною. Можете в цьому не сумніватися.

Інгредієнти

Для приготування потрібні такі продукти:

  • скумбрія — 600 г;
  • сіль — 30 г;
  • цукор — 10 г;
  • духмяний перець — 5 шт.;
  • чорний перець — 8 шт.;
  • лаврове листя — 1 шт.;
  • коріандр — 2 г;
  • гвоздика — 4 шт.;
  • зелень — 10 г;
  • вода — 500 мл.

Як готувати

Рибу треба добре почистити від нутрощів. Видаліть голову, плавці, наріжте шматочками по 2-3 см. Складіть в місткість, в якій будете засолювати.

Воду поставте на вогонь. Доведіть до кипіння та покладіть маринадні компоненти: сіль, цукор, коріандр, гвоздику, лаврове листя, перці. Проваріть 2-3 хвилини та зніміть з вогню. Маринад повинен охолонути до кімнатної температури.

Рибу обкладіть зеленню та залийте маринадом. Поставте в холодильник на 8 годин. Якщо є час потримати 12 годин, тоді буде ще краще. Смачного!

Господиням на замітку! Як посмажити рибу без бризок і щоб скоринка виходила хрумкою

неділя, 22 червень 2025, 7:09

Нерідко кулінари зіштовхуються з проблемою при приготуванні риби на сковороді: олія бризкає в різні боки, борошно підгоряє і димить, а скоринка виходить негарна, коричнева та гірчить. Досвідчені господині користуються однією хитрістю, яка допомагає уни...

Все просто! Як один інгредієнт перетворить окрошку на кулінарний шедевр

неділя, 22 червень 2025, 6:08

Окрошка, без перебільшення, королева літнього столу. І нічого дивного: страва готується просто та з’їдається із задоволенням, передають Патріоти України. Страва завжди буде залишатися звичайною, особливо якщо в якості білка завжди використовувати варен...