Багато українських родин у 2022 році відсвяткували Різдво 25 грудня, за григоріанським календарем. Якщо ж ви збираєтеся святкувати "по-старому", з 6 на 7 січня, саме час спланувати меню на Святвечір. Головним його атрибутом, звичайно, є кутя. Рецептів цієї обрядової каші існує безліч, і цього разу ми знайшли швидкий та оригінальний, з добавкою у вигляді халви.
Інгредієнти: товчена шліфована пшениця (500 г), мак (300 г), мед (200 г), родзинки (100 г), халва (200 г), горіхи (200 г), цукати (100 г), цукор (100 г).
Шліфовану товчену пшеницю варимо до готовності. На це потрібно небагато часу: залийте пшеницю водою на 2-3 пальці зверху, доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин.
Для шліфованої пшениці достатньо 2 склянки води, а вона вариться всього 20 хвилин. Вода винна закрити всю пшеницю на 2-3 пальці зверху.
Родзинки запарюємо, мак перетираємо у ступці, горіхи трохи просмажуємо на сухій сковороді.
У готову пшеницю доливаємо трохи кип'яченої води з медом, додаємо в каструлю горіхи, мак, родзинки, халву, цукор, горіхи. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти та залишаємо під кришкою трохи настоятися.
Перед подачею куті на різдвяний стіл її можна посипати цукатами для аромату та смаку.
Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...