Багато українських родин у 2022 році відсвяткували Різдво 25 грудня, за григоріанським календарем. Якщо ж ви збираєтеся святкувати "по-старому", з 6 на 7 січня, саме час спланувати меню на Святвечір. Головним його атрибутом, звичайно, є кутя. Рецептів цієї обрядової каші існує безліч, і цього разу ми знайшли швидкий та оригінальний, з добавкою у вигляді халви.
Інгредієнти: товчена шліфована пшениця (500 г), мак (300 г), мед (200 г), родзинки (100 г), халва (200 г), горіхи (200 г), цукати (100 г), цукор (100 г).
Шліфовану товчену пшеницю варимо до готовності. На це потрібно небагато часу: залийте пшеницю водою на 2-3 пальці зверху, доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин.
Для шліфованої пшениці достатньо 2 склянки води, а вона вариться всього 20 хвилин. Вода винна закрити всю пшеницю на 2-3 пальці зверху.
Родзинки запарюємо, мак перетираємо у ступці, горіхи трохи просмажуємо на сухій сковороді.
У готову пшеницю доливаємо трохи кип'яченої води з медом, додаємо в каструлю горіхи, мак, родзинки, халву, цукор, горіхи. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти та залишаємо під кришкою трохи настоятися.
Перед подачею куті на різдвяний стіл її можна посипати цукатами для аромату та смаку.
Швидка випічка, яка займає від сили 20 хвилин, — ідеальний варіант. Якщо ви любите вироби з тіста та сосиски, цей рецепт буде для вас знахідкою. В ньому немає ніяких секретів, лише прості та доступні продукти, передають Патріоти України. Для приготуван...
Рубані котлети можна готувати з будь-якого м'яса – курки, індички, свинини або навіть міксувати кілька видів. Але, якщо ви хочете, щоб вони були по-справжньому соковитими, додайте в основу свіжі овочі, наприклад, помідори, кабачки, передають Патріоти У...