Багато українських родин у 2022 році відсвяткували Різдво 25 грудня, за григоріанським календарем. Якщо ж ви збираєтеся святкувати "по-старому", з 6 на 7 січня, саме час спланувати меню на Святвечір. Головним його атрибутом, звичайно, є кутя. Рецептів цієї обрядової каші існує безліч, і цього разу ми знайшли швидкий та оригінальний, з добавкою у вигляді халви.
Інгредієнти: товчена шліфована пшениця (500 г), мак (300 г), мед (200 г), родзинки (100 г), халва (200 г), горіхи (200 г), цукати (100 г), цукор (100 г).
Шліфовану товчену пшеницю варимо до готовності. На це потрібно небагато часу: залийте пшеницю водою на 2-3 пальці зверху, доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин.
Для шліфованої пшениці достатньо 2 склянки води, а вона вариться всього 20 хвилин. Вода винна закрити всю пшеницю на 2-3 пальці зверху.
Родзинки запарюємо, мак перетираємо у ступці, горіхи трохи просмажуємо на сухій сковороді.
У готову пшеницю доливаємо трохи кип'яченої води з медом, додаємо в каструлю горіхи, мак, родзинки, халву, цукор, горіхи. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти та залишаємо під кришкою трохи настоятися.
Перед подачею куті на різдвяний стіл її можна посипати цукатами для аромату та смаку.
Для того, щоб отримати гарну випічку досить мати гарний настрій. Але ТОП-20 наших порад зроблять процесс приготування набагото простішим, передають Патріоти України. Перш ніж користуватися духовкою електроплити чи газової плити, покладіть аркуш білого ...
Скумбрія – неймовірна рибка, це джерело вітамінів, мінералів і мікроелементів, вона містить омега-3, оптимізує обмін речовин і рівень гормонів! Але найпрекрасніше те, що вона ще й до неможливості смачна і доступна, передають Патріоти України. Рибка зап...