Легкі курячі котлети полюбляють всі. Ця страва є одним із найсмачніших джерел білка та корисних компонентів. Крім того, курячі котлети ідеально поєднуються майже з будь-яким гарніром, передають Патріоти України.
При цьому смак котлет можна значно покращити. Страва стане більш соковитою і м’якою, якщо дотримуватися двох простих правил.
Нарізка курячого філе
Щоб котлети вийшли соковитими, філе потрібно саме нарізати, а не подрібнити м’ясорубкою або блендером. Тому для попередньої обробки м’яса потрібно використовувати кухонний ніж.
В принципі, користуватися можна і м’ясорубкою. Однак перед використанням пристрою потрібно, щоб ножі в ній були досить гострі. А ось від використання блендера варто відмовитись у будь-якому випадку. Якщо подрібнити в ньому філе, то вийде тонкий фарш, з якого практично неможливо зробити м’яку страву.
Відбивання фаршу
Подрібнене філе потрібно кілька разів сильно кинути на стіл із висоти близько 30 сантиметрів. Саме ця процедура дозволить м’ясу «насититися» киснем і стати м’якшим. Бажано, щоб відбите філе полежало в холодильнику близько півгодини.
Якщо ви просто вимкнете вогонь плити, знімете каструлю, відкриєте кришку і перекладете кашу в тарілку, не дивуйтеся, що смак страви вийде зовсім не таким насиченим як хотілося б, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Кухарі радять не поспішат...
Перед готуванням круп, зазвичай їх попередньо варто промити. Але не всі господині знають та дотримуються цього правила. А про промивання гарячою водою – зовсім невідомо, передають Патріоти України. Та все ж таки етап попередньої обробки шляхом промиван...