Смакота! Як приготувати курку з грибами у сметанному соусі - ідеальне доповнення до гарніру

Якщо немає ідей, що приготувати на вечерю до гарніру, приготуйте курку з грибами у сметані. Ідеальний варіант, який підійде як до каш, так і до макаронів чи картоплі, передають Патріоти України.

Подробиці

Інгредієнти:

  • 1 шт. курячого філе
  • 7 середніх печериць
  • 1 цибулина
  • 2 зубки часнику
  • 300 г сметани
  • 400 мл молока
  • 1 ст. л. борошна
  • сіль, перець на смак
  • олія для смаження

Приготування:

Змішайте сметану з борошном, додайте молоко й знову ретельно все перемішайте. Наріжте кубиками курку й покладіть у сотейник або сковорідку. Поставте смажитись, а тим часом наріжте цибулю й додайте до м’яса. Натріть або видушіть часник й додайте до курки з цибулею. На окремій сковорідці обсмажте гриби.

Після цього сметанну суміш та гриби покладіть на сковорідку з курячим м’ясом. Готуйте протягом 5 хвилин після того, як закипить. Страва готова. Вибирайте гарнір й подавайте до столу. Смачного!

Сало чи вершкове масло? Ось який жир насправді корисніший для організму

четвер, 18 грудень 2025, 12:15

Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...

Ви могли це не знати! Як слід зберігати мед

четвер, 18 грудень 2025, 11:45

Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...