ТОП-3 хитрощі господинь, у яких виходять неймовірно пишні оладки на кефірі

Оладки, виготовлені на кефірі, є справжньою класикою для домашнього сніданку, передають Патріоти України.

Будь-якій господині хочеться, щоб страва вийшла не тільки смачною, але ще й пишною, адже це демонструє тонку майстерність кулінара.

Подробиці

Для того, щоб страва завжди виходила, вам варто освоїти три прості хитрощі.

У чому вони полягають

Прогрійте кефір

Багато господинь з незнання припускаються поширеної помилки – готують страву на кефірі, який буквально кілька хвилин тому “відпочивав” на полиці в холодильнику.

Пишну страву за такого підходу приготувати не вийде.

Досвідчені кулінари рекомендують довести кисломолочний продукт до температури 40 градусів. Тільки після цього можна приступати до приготування тіста.

Консистенція

Деякі господині готові використовувати для смаження надто рідке тісто, яке більше підходить для млинців. Так чинити не варто.

Найкраще досягти консистенції сметани з високим відсотком жирності. Такі оладки добре пропікаються, а також виходять дуже пишними.

Час на “відпочинок”

Відомо, що найпишніші оладки виходять у тому випадку, якщо ввести до складу інгредієнтів пекарський порошок чи харчову соду.

Однак варто пам’ятати, що таке тісто потребує особливого підходу.

Після того, як ви ввели додаткові компоненти, тісто має “відпочити” протягом 20 хвилин.

Господиням на замітку! Чи потрібно зливати сік із квашеної капусти

субота, 10 травень 2025, 11:03

Квашена капуста – цінний продукт, джерело вітамінів та мінералів, передають Патріоти України. Рецептів приготування капусти багато, і кожен з них безумовно смачний та цінний. Однак є нюанси, про які не завадить знати, якщо ви плануєте квасити капусту. ...

А ви це знали? Що не можна їсти після хурми

субота, 10 травень 2025, 10:12

Вже давно на полицях наших магазинів та прилавках ринків продаються різноманітні екзотичні фрукти. Ми залюбки їх купуємо, та з насолодою споживаємо. Один з них – хурма, передають Патріоти України. Ці помаранчеві плоди мають масу корисних властивостей. ...